Ένα Nissan Sunny έσπασε όλα τα ρεκόρ -Πόσο πουλήθηκε

nissan sunny

Αυτό το Nissan Sunny, δεν είναι ένα οποιοδήποτε 3θυρο σαν και τα υπόλοιπα που κυκλοφόρησαν στην εποχή του. Μοιάζει συνηθισμένο και ξεπερασμένο αισθητικά, αλλά κρύβει… άσο στο μανίκι του.

Το N14 δεν ήταν ποτέ ένα από τα ονειρικά αυτοκίνητα που υπήρξαν. Αδιάφορο εμφανισιακά, αποτέλεσε μια πιο προσιτή επιλογή συγκριτικά με ένα Volkswagen Golf.

Βέβαια, η ελάχιστα γνωστή έκδοση GTi αυτού, αν και υποτιμημένη, ήταν μακράν πιο ενδιαφέρουσα σαν hot hatch στις αρχές της δεκαετίας του ‘90.

nissan sunny b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα εάν βρεθεί κάποιο Sunny GTi στην αγορά σε καλή κατάσταση, θα έλεγε κανείς πως δεν θεωρείται και τόσο ακριβό. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση για το συγκεκριμένο που βλέπετε στις φωτογραφίες, αφού πουλήθηκε μέσω δημοπρασίας από την Collecting Cars, για περισσότερα από 54.000 ευρώ!

Πρόκειται όμως για ένα Nissan Sunny GTi-R, το οποίο αντί για τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 140 ίππων και την μπροστινή κίνηση που είχε το «αδελφάκι» του, εκείνο διέθετε τετρακίνηση (ATTESA) και 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ με ιπποδύναμη 230 ίππων και 284 Nm ροπής. Κατασκευάστηκε μεταξύ του 1990 και 1994 και ζύγιζε 1.220 κιλά. Από πλευράς επιδόσεων, έπιανε τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 5,4 sec μόλις και είχε μέγιστη ταχύτητα 232 χλμ./ώρα.

nissan sunny c

Η BMW M3 E30 χρειαζόταν 6,5 sec για το 0-100 χλμ./ώρα και το Golf GTI των 152 ίππων, 8,1 sec. Ακόμα και το VR6 ήταν υποδεέστερο με τα 7,4 sec. Επομένως η ανωτερότητά του, ήταν αδιαμφισβήτητη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κυκλοφόρησε ως GTi-RA με ηλεκτρικά παράθυρα, ABS και κλιματισμό και ως GTi-RB χωρίς τις παραπάνω ανέσεις, αλλά με κοντύτερες σχέσεις μετάδοσης, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και μικρότερο βάρος κατά 30 κιλά.

nissan sunny d

Το εν λόγω μοντέλο είναι του 1992 και έχει διανύσει μονάχα 4.472 χιλιόμετρα! Αν υπολογίσουμε και το γεγονός πως παρήχθησαν συνολικά μόλις 1.000 αριστεροτίμονα και ότι η κατάστασή του φαίνεται άριστη, τότε το ποσό που έπιασε μας ακούγεται ξαφνικά πιο λογικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ