Έρχεται το ηλεκτρικό Nissan Micra

Nissan Concept 2023

Μέσα στο 2024 αναμένεται να γίνει πραγματικότητα η υπόσχεση της Nissan να λανσάρει το νέο, ηλεκτρικό πλέον Micra.

Πρόκειται για ένα πλάνο που έχει ανακοινωθεί προ διετίας, με το μικρό EV να σχεδιάζεται από τη Nissan αλλά να κατασκευάζεται από τη Renault, πατώντας στην κοινή τους πλατφόρμα.

Η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi έχει επενδύσει 23 δισεκατομμύρια ευρώ σε ένα πενταετές πλάνο ηλεκτρικής «επίθεσης» στην αγορά, με το Micra να αποτελεί το πρώτο κύμα αυτής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, το πρώτο από τα πέντε νέα ηλεκτρικά που αναμένεται να λανσάρει βραχυπρόθεσμα η ιαπωνική μάρκα. Θα ακολουθήσουν το ηλεκτρικό Juke, το ηλεκτρικό Qashqai και ο διάδοχος του Leaf.

Τι να περιμένουμε όμως για το Micra EV; Η Nissan ακόμα δεν έχει μοιραστεί πολλά σχετικά με αυτό. Αναμένεται να πατά στην πλατφόρμα AmpR Small που χρησιμοποιήθηκε και για το Renault 5.

Και λογικά θα δούμε και στο Micra μπαταρία 52 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία 400 μιλίων ενώ δεν αποκλείεται να επιλεχθεί να υπάρχει και ακόμα πιο οικονομική επιλογή, με μπαταρία 40 kWh και δυνατότητα να καλύψει 300 χιλιόμετρα μεταξύ φορτίσεων.

Τέλος, πρέπει αν σημειωθεί πως η Nissan φιλοδοξεί να μειώσει το κόστος απόκτησης ηλεκτρικών μοντέλων κατά 30%, μειώνοντας σημαντικά τα δικά της κόστη παραγωγής/εξέλιξης, δημιουργώντας «οικογένειες» μοντέλων που θα μοιράζονται τεχνολογίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ