Ένα Mazda MX-5 με αγωνιστική κληρονομιά

Mazda MX-5 2024 Miata Cup 23rd Anniversary Edition

Το Mazda MX-5 είναι ακόμα εδώ, όσο αντισυμβατικό κι αν φαντάζει στη σύγχρονη, εξηλεκτριμένη και σχεδόν στείρα εποχή της αυτοκίνησης. Και αποκτά και μία σπέσιαλ ειδική έκδοση.

Ο λόγος για το MX-5 2024 Miata Cup 23rd Anniversary Edition, που δημιουργήθηκε για να τιμήσει τα 23 χρόνια του παλαιότερου αγώνα αυτοκινήτων που γίνεται στις Φιλιππίνες: του Miata Cup.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βασίζεται στο Mazda MX-5 Black Top Black Leather και η τελική του όψη, αποτέλεσε έμπνευση του τοπικού καλλιτέχνη Jaykee Evangelista.

Το περιτύλιγμα είναι σε χρώμα Aero Grey, με τους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες σε λευκό χρώμα. Στο καπό (κι όχι μόνο) συναντάμε και μαύρο, ενώ το παράταιρο σε αυτή την χρωματική παλέτα, είναι το πορτοκαλί χρώμα στα καλύμματα των καθρεφτών αλλά και στο όνομά της Mazda που διακρίνεται στο πλάι του μοντέλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νούμερο 23, παραπέμπει στον αριθμό των MX-5 2024 Miata Cup 23rd Anniversary Edition που θα δημιουργήσει η Mazda για την αγορά των Φιλιππίνων.

Αξιοσημείωτη είναι και η ειδική πλάκα από αλουμίνιο, που αποτελεί αναφορά στην μοναδικότητα κάθε ενός εκ των 23 τέτοιων MX-5 που θα κατασκευαστούν.

Όσο για τα σωθικά του, εκεί συναντάμε τον ατμοσφαιρικό 2λιτρο κινητήρα βενζίνης SKYACTIV-G που προσφέρει 184 PS ισχύος και 205 Nm ροπής στα 4,000 rpm. Συνεργάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, τα 0-100 έρχονται σε 6.5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 220 km/h.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ