Ένα Datsun πλένεται για πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια (Video)

Datsun 510 wash

Μια εντυπωσιακή μεταμόρφωση: μετά από σχεδόν μισό αιώνα στις αποθήκες, ένα Datsun 510 επέστρεψε στη ζωή, πλύθηκε για πρώτη φορά μετά το 1977 και έγινε σαν καινούριο.

Το coupe 510 ήταν ένα από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα της Datsun - όπως ήταν γνωστή η Nissan τη δεκαετία του 1970 σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Το συγκεκριμένο αντίτυπό του κατασκευάστηκε το 1970 και πωλήθηκε στο Long Island των ΗΠΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώτος το ιδιοκτήτης το οδήγησε για 7 χρόνια, και το 1977 το έκλεισε σε μια αποθήκη μέχρι το 2016. Εκείνη τη χρονιά αυτό το Datsun 510 ήρθε και πάλι στο φως του ήλιου, αλλά μονάχα για μια στιγμή - καθώς απλά μεταφέρθηκε σε μια άλλη αποθήκη. Ώσπου, φέτος, ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να προχωρήσει στην ανακατασκευή του.

Πριν από την προσεκτική αποκατάσταση και το γυάλισμα της βαφής του, έπρεπε να του κάνει ένα πολύ καλό πλύσιμο. Διότι, οι βαφές αυτοκινήτων τη δεκαετία του 1970 στην πλειοψηφία τους αποτελούνταν από ένα παχύ στρώμα χρώματος, και όχι από πολλαπλές στρώσεις μονωτικού υλικού και μπογιάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε όλα αυτά τα χρόνια, η σκόνη και η βρωμιά κατά κάποιο τρόπο προστάτευαν το χρώμα, όμως ήταν αναπόφευκτη η εξάπλωση της σκουριάς σε ορισμένα σημεία τόσο του αμαξώματος όσο και των προφυλακτήρων και άλλων λεπτομερειών χρωμίου. Στην ανακατασκευή του αυτοκινήτου, οι τελευταίες θα έπρεπε να γυαλιστούν με το χέρι.

Χάρη στην προστασία του από τον ήλιο, από τις καιρικές συνθήκες αλλά και από τα τρωκτικά και τα έντομα, το εσωτερικό αυτού του Datsun 510 παρέμεινε σε αρκετά καλή κατάσταση μετά από 44 χρόνια. Το κυριότερο που χρειαζόταν ήταν ένα πολύ καλό καθάρισμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά συνέπεια, η αναστήλωση αυτού του θρυλικού Datsun από την κορυφαία αμερικανική εταιρεία ανακατασκευών AMMO NYC, ξεκίνησε με ένα λεπτομερές, καλό πλύσιμο, που είναι αρκετά ενδιαφέρον όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ