Έμπνευση από την E-Type στα νέα μοντέλα της Jaguar

jaguar

Η Jaguar επιθυμεί να κάνει δυναμική επανεκκίνηση και στοχεύει σε μεγάλο βαθμό στην εμπορική της πορεία στη Βόρεια Αμερική, όμως ο όγκος πωλήσεων δεν είναι απαραίτητο να είναι τόσο υψηλός.

Η βρετανική εταιρεία δεν «κυνηγάει» την Mercedes-Benz ή την BMW πια, αλλά έχει βάλει στο στόχαστρό τις αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Bentey και η Porsche, οι οποίες έχουν πιο εξειδικευμένο κοινό. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, το ηλεκτρικό μέλλον θέλουν να αφήσει πίσω τους, τη… «μετριότητα».

jaguar b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και για να το πετύχουν αυτό έχουν θέσει ως προτεραιότητα την πολυτέλεια. Έτσι κι αλλιώς, σκοπεύουν να κερδίσουν κυρίως τους πελάτες υψηλότερων εισοδημάτων. Μάλιστα, αναφέρουν τους 20 εκατομμύρια εκατομμυριούχους, που ζουν στις ΗΠΑ. Πριν από 25 χρόνια, η Jaguar ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη στη χώρα και τώρα φιλοδοξεί να πάρει πίσω, ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς.

Σχεδιαστικά λοιπόν, τα νέα της μοντέλα θα εμπνέονται από τη θρυλική E-Type. Ίδια φιλοσοφία που υιοθετεί και η Alfa Romeo επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στα καινούρια EV της, από τη δεκαετία του ‘60. Η Hyundai έκανε κάτι παρόμοιο, φέρνοντας στο προσκήνιο το πρώτο της αυτοκίνητο, μέσω του Ioniq 5.

jaguar c

Ο στόχος που έχουν βάλει οι Βρετανοί είναι να παράγουν έως το 2025, αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα σαν την Tesla. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, ένα τετράθυρο Super GT, το οποίο θα ανταγωνίζεται την Porsche Panamera.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στην χρονιά που διανύουμε και όπως λέγεται, θα είναι το πρώτο από τα τρία νέα οχήματα που ετοιμάζονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ