Αυτό είναι το ελληνικό αυτοκίνητο πόλης από τον δημιουργό του Chaos

Spyros Panopoulos

Η Spyros Panopoulos Automotive ανοίγει τα χαρτιά της, αποκαλύπτοντας το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης το οποίο σκοπεύει να περάσει στη γραμμή παραγωγής.

Το όνειρο δεκάδων χιλιάδων φίλων του αυτοκινήτου στη χώρα μας φιλοδοξεί να κάνει πραγματικότητα η Spyros Panopoulos Automotive. Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το πανίσχυρο Chaos των 3.000 ίππων, έχει προχωρήσει στην εξέλιξη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο τον Σπύρο Πανόπουλο είναι έτοιμο να περάσει στη γραμμή παραγωγής.

Ονομάζεται Cubicle και o αρχικός σχεδιασμός του φιλόδοξου project προβλέπει την παραγωγή έως 10.000 μονάδων ετησίως. Το Cubicle θα είναι λίγο μεγαλύτερο από ένα smart, η αυτονομία του θα φτάνει τα 250 χιλιόμετρα και η τιμή του θα αγγίζει τα 28.000 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζεται η επιδότηση αγοράς που προκύπτει από το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Σπύρο Πανόπουλο, η παραγωγή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει στα τέλη του 2022, καθώς οι προδιαγραφές του αποκλειστικά διθέσιου Cubicle πρόκειται να οριστικοποιηθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι η τοποθεσία της μονάδας παραγωγής του ελληνικού αυτοκινήτου πόλης, με τον επικεφαλής της Spyros Panopoulos Automotive να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγικής δυναμικότητας και της εξαγωγής του ηλεκτρικού city car και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Το Cubicle, όπως άλλωστε και τα δύο hypercar της Spyros Panopoulos Automotive, πρόκειται να αποκαλυφθεί διαδικτυακά την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021.

Διαβάστε επίσης:


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ