Έλληνας οδηγός μπαίνει στη ΛΕΑ και το μετανιώνει - Η «σύλληψη» μπροστά στην κάμερα

Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης

Άμεση ήταν η τιμωρία ενός οδηγού που θέλησε να κινηθεί στον Κηφισό στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, πέφτοντας στη τσιμπίδα της Τροχαίας, η οποία σε καθημερινή βάση πραγματοποιεί ελέγχους.

Ο πόλεμος με τους ασυνείδητους οδηγούς που επιλέγουν να κινούνται συστηματικά στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, με σκοπό να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα και να κερδίσουν σε βάρος όλων των υπολοίπων χρόνο.

Παρά το γεγονός ότι η Τροχαία πραγματοποιεί καθημερινούς ελέγχους σε σημεία που η παραβατικότητα «χτυπάει» κόκκινο, οι Έλληνες οδηγοί εξακολουθούν να επιδίδονται σε μία από τις αγαπημένες συνήθειές τους, πηγαίνοντας κόντρα στη κοινή λογική και υπενθυμίζοντας σε ποιο επίπεδο εξακολουθεί να βρίσκεται η οδηγική παιδεία στη χώρα μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα από τα μπλόκα που στήνονται καθημερινά στο λεκανοπέδιο της Αττικής είναι εκείνο στη Λεωφόρο Κηφισού, στο ρεύμα ανόδου και στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας και της γέφυρας Βρυούλων.

Εκεί που κατά τις πρωινές ώρες σημειώνεται μποτιλιάρισμα, δίνοντας την ευκαιρία σε ορισμένους οδηγούς να εξαντλήσουν το πλάτος της ασφάλτου και τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, δημιουργώντας μια τέταρτη εκεί που προφανώς δεν προβλέπεται.

Αυτή τη φορά, βέβαια, η επιλογή ενός οδηγού να κινηθεί στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης δεν πέρασε απαρατήρητη από τους ανθρώπους της τροχαίας, οι οποίοι τον εντόπισαν και τον ακινητοποίησαν ώστε να βεβαιώσουν την παράβαση.

Ήταν ο μόνος; Προφανώς όχι, καθώς στο βάθος εμφανίζεται τουλάχιστον ένα ακόμα όχημα να κινείται στη ΛΕΑ και να επιχειρεί να επιστρέψει στη δεξιά λωρίδα ώστε να αποφύγει την κλήση.

Μιλώντας για τις ποινές που επισύρει η παράνομη κίνηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Κ.Ο.Κ. προβλέπει την αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, καθώς και την επιβολή χρηματικού προστίμου 200 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.

Αν προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο ή αντικείμενα η παράβαση αναβαθμίζεται σε ποινικό αδίκημα και η ποινή μπορεί να φτάσει ως και την ισόβια κάθειρξη στην περίπτωση που σημειωθεί δυστύχημα με μεγάλο αριθμό θυμάτων.    

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ