Ελλάδα: Ποια εταιρεία Leasing θα αγοράσει 2.900 ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Cars electric

Αρωγός η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης που ενέκρινε δάνειο εκατοντάδων εκατ. ευρώ.

Στην αγορά περίπου 2.900 αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα προχωρήσει η Avis Greece μετά έγκριση δανείου ύχους 103 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Πιο συγκεριμένα το δάνειο αποτελείται από 40,6 εκατ. ευρώ σε χρηματοδότηση από την ΕΤΑΑ (ΕΤΑΑ ή EBRD – European Bank for Reconstruction and Development), σε συνδυασμό με 67,7 εκατ. ευρώ σε δάνεια μέσω του RRF.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πόροι θα χρηματοδοτήσουν εν μέρει το επενδυτικό πρόγραμμα της Avis Greece για την αντικατάσταση οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης με ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία που έχουν μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου 2024 και συμμετείχε η διευθύνουσα σύμβουλος της EBRD για την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, Charlotte Ruhe και ο Επικεφαλής της ΕΤΑΑ Ελλάδας και Κύπρου, Andreea Moraru, ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Avis Greece, Ανδρέας Ταπραντζής και ο επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, Ορέστης Καβαλάκης.

Η κα Ruhe τόνισε πόσο σημαντική είναι η συμφωνία για την EBRD καθώς η Avis φιλοδοξεί να προωθήσει τη συνολική απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές στην Ελλάδα. «Η επένδυσή μας θα διευκολύνει τη μετάβαση προς την κλιματική ουδετερότητα και θα συμβάλει στην εφαρμογή του φιλόδοξου Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ελλάδας, βοηθώντας στην οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος» πρόσθεσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Ταπραντζής σχολίασε: «Αυτή η χρηματοδοτική διευκόλυνση από την EBRD και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι άλλο ένα βασικό ορόσημο στο φιλόδοξο στρατηγικό μας σχέδιο για την ενίσχυση του σύγχρονου στόλου της Avis με αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών. Η ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να οδηγήσουμε σε μια ευρεία υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων, να προχωρήσουμε προς ένα πιο πράσινο μέλλον στον τομέα της ηλεκτροκίνησης της Ελλάδας και να μειώσουμε δραστικά το αποτύπωμα άνθρακα κατά περισσότερους από 50.000 τόνους CO2 ετησίως. Είμαστε περήφανοι που η EBRD έχει δείξει εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να υλοποιήσουμε το όραμά μας για βιώσιμη ανάπτυξη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ