Στον αέρα πάνω από την Εθνική Οδό το ελικόπτερο της αστυνομίας -Ποιες ώρες θα περιπολεί

ελικόπτερο αστυνομίας

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκεται, σήμερα M.Πέμπτη, η Ελληνική Αστυνομία με στόχο την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, με τα οχήματα να έχουν «πλημμυρίσει» τις εθνικές οδούς της χώρας. Η έξοδος, μάλιστα, όσο περνούν οι ώρες κορυφώνεται, με τους περισσότερους εκδρομείς να επιλέγουν για το ταξίδι τους τη Μεγάλη Πέμπτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Μ. Πέμπτης, έχουν περάσει τόσο από τις δύο νέες Ε.Ο., Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας όσο και από τις παλαιές εθνικές οδού περισσότερα από 200.000 οχήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός τόσο στους σταθμούς των διοδίων όσο και κατά μήκος των κεντρικών οδικών αξόνων, ενώ θα υπάρχει και επιτήρηση από αέρος κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Ειδικότερα, θα πετάει ελικόπτερο της αστυνομίας στο οποίο θα επιβαίνει ο Ταξίαρχος, Διοικητής της Διεύθυνσης της Τροχαίας Αττικής, Χρήστος Παπαφιλίππου.

Μπλόκο τροχαίας

Τα μέτρα της Τροχαίας

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων ενόψει του εορτασμού του Πάσχα, η ΕΛΑΣ προχωράει στη λήψη αυξημένων μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με στόχο την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικότερα, ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας περιλαμβάνει:

  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης,
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις,
  • Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας,
  • Την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Γραφείων Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Τέλος, καθ’όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ