«Ελεύθεροι πολιορκημένοι» οι εργαζόμενοι σε εργοστάσιο της Tesla

Tesla απολύσεις εργαζόμενων 2022

Από τα πατώματα, σε κοιτώνες θα κοιμούνται οι εργαζόμενοι της Tesla στη Σαγκάη, οι οποίοι έχουν πέσει θύματα του βίαιου lockdown που έχει επιβληθεί στην πόλη.

Με σωματική και ψυχική εξουθένωση φλερτάρουν εδώ και αρκετές εβδομάδες οι κάτοικοι της Σαγκάης, λόγω των ασφυκτικών μέτρων εγκλεισμού που έχουν επιβληθεί στην πόλη, για την ανάσχεση του κορωνοϊού.

Θύματα των περιορισμών έχουν αποτελέσει -μεταξύ άλλων- και οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη, όπου σημειώθηκαν πρωτοφανείς καταστάσεις, προκαλώντας «ασφυξία» στους εργαζομένους.

Το άκρον άωτον του κυνισμού εκ μέρους της κυβέρνησης ήταν η επιβολή ενός σκληρού εργασιακού καθεστώτος. Ειδικότερα, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να αποτρέψουν τη διείσδυση της νόσου εντός του εργασιακού χώρου, οι επικεφαλής του εργοστασίου σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές ανάγκαζαν τους εργαζομένους να διαμένουν εντός αυτού, με τους εργαζομένους να αναζητούν μερικές ώρες ξεκούρασης, ξαπλώνοντας… στα πατώματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
tesla gigafactory

Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσιεύματα, πέρα από τις επαίσχυντες συνθήκες ξεκούρασης, οι εργαζόμενοι καλούνταν να εργάζονται 12ωρα, έως και 6 μέρες εβδομαδιαίως.

Η σωματική και συναισθηματική εξάντληση των εργαζομένων, παρακίνησε τους ιθύνοντες του κινεζικού Gigafactory, οι οποίοι επιχείρησαν να μισθώσουν λεωφορεία για τη μεταφορά των εργαζομένων στα σπίτια τους, μετά το πέρας της βάρδιας τους.

Οι προσπάθειες της διοίκησης, ωστόσο, δεν καρποφόρησαν, με τις δημοτικές αρχές να επισημαίνουν ότι εφόσον γινόταν μεταφορά των εργαζομένων στις κατοικίες τους, μετά δεν θα επιτρεπόταν η επιστροφή τους το εργοστάσιο, μιας και θα ελλόχευε ο κίνδυνος της περαιτέρω διασποράς του ιού.

tesla gigafactory
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντούτοις, η Tesla κατάφερε να εξασφαλίσει λίγο πιο ευνοϊκές συνθήκες για τους εργαζομένους τους, μισθώνοντας λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν σε κοιτώνες, όπου θα διενεργούνται συνεχώς τεστ Covid-19.

Το συγκεκριμένο καθεστώς θα βρίσκεται σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του Ιουνίου, με τους εργαζομένους να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην άρση των περιορισμών που θα δώσουν τέλος στο παρατεταμένο μαρτύριό τους.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ