Τα ελαστικά της Michelin χωρίς αέρα βρίσκονται ήδη στο δρόμο

Michelin

Η Michelin κάνει το επόμενο και αποφασιστικό βήμα στα ελαστικά χωρίς αέρα, εξοπλίζοντας με αυτά, τα φορτηγάκια της DHL στη Σιγκαπούρη, τα οποία θα κάνουν δοκιμαστικά διανομές για όλο τον χρόνο.

Ο Γάλλος κατασκευαστής εργάζεται πάνω στην εξέλιξη ελαστικών χωρίς αέρα, για περισσότερο από 15 χρόνια. Και σε ποιον από εμάς, όλους τους οδηγούς δηλαδή, δεν θα άρεσε η ιδέα της απαλλαγής της έγνοιας ενός ξαφνικού τρυπήματος, το οποίο θα μας καθυστερούσε ή και ακινητοποιούσε πλήρως. Όμως μέχρι να φτάσουμε στην υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος, τα πράγματα δεν ήταν καθόλου απλά.Michelin b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συγκεκριμένοι τροχοί ονομάζονται UPTIS (Unique Puncture-proof Tire System) και βρίσκονται ήδη πάνω σε 50 ελαφρά επαγγελματικά βανάκια της DHL Express, τα οποία θα κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους της Σιγκαπούρης, παραδίδοντας στους πελάτες τα δέματα και την αλληλογραφία τους. 

Σε αντίθεση με τις δοκιμές που έγιναν στο Greenville των ΗΠΑ, το 2019, αυτά τα ελαστικά έχουν όντως πουληθεί στην DHL, επομένως αυτή η νέα φάση έχει περάσει πραγματικά σε άλλο επίπεδο. Τώρα θα πρέπει να αποδείξουν στην πράξη την αξία τους.

Michelin c

Ο τύπος των επαναστατικών ελαστικών της Michelin βασίζεται σε μία σύνθεση γυαλιού με ρητίνη, ενώ θεωρείται πως η διάρκεια ζωής τους είναι τρεις φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τα συμβατικά. Σύμφωνα με τις μελέτες της εταιρείας, σχεδόν το 20% των ελαστικών μέχρι σήμερα πετιόντουσαν, λόγω τρυπήματος (12%) ή φθοράς (8%), εξαιτίας μη κατάλληλης πίεσης αέρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό μεταφράζεται αυτόματα σε 200 εκατομμύρια ελαστικά. Το πλεονέκτημα των UPTIS είναι ότι σε περίπτωση ζημιάς, θα μπορεί να αντικατασταθεί μόνο το πέλμα και να κρατηθεί ο σκελετός. Έτσι θα μειωθούν θεαματικά και τα απόβλητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ