Αλλάζουν όλα στα ελαστικά των αυτοκινήτων

Michelin Sustainable Tire 1

Εγκεκριμένα για χρήση στο δρόμο, τα δύο νέα ελαστικά της Michelin διαθέτουν μίγμα από βιώσιμα υλικά και προσφέρουν την ίδια απόδοση με τα συμβατικά.

Η Michelin παρουσίασε δύο νέα ελαστικά, ένα που προορίζεται για αυτοκίνητα και ένα για λεωφορεία, που το μίγμα τους περιέχει βιώσιμα υλικά σε ποσοστό 45% και 58% αντίστοιχα. Και τα δύο έχουν πάρει έγκριση για χρήση στο δρόμο και σύμφωνα με την γαλλική εταιρεία δεν παρουσιάζουν διαφορά στην απόδοσή τους σε σχέση με τα ελαστικά «συμβατικής» τεχνολογίας.

Michelin Sustainable Tire 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δημιουργία του νέου μίγματος ελαστικών που περιλαμβάνει υψηλά επίπεδα βιώσιμων υλικών βρίσκεται στην τελευταία φάση και τα νέου τύπου ελαστικά βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην προπαραγωγή και την εμπορευματοποίηση τους στα επόμενα δύο με τρία έτη.

Ως εκ τούτου, ο γαλλικός Όμιλος είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του για καθολική παραγωγή ελαστικών με 100% βιολογικά, ανανεώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά έως το 2050, με αύξηση χρήσης των συγκεκριμένων υλικών σε όλα τα προϊόντα σε ποσοστό 40% από το 2030.

Η Michelin οφείλει αυτή την πρόοδο στην αυξημένη χρήση φυσικού καουτσούκ, συμπεριλαμβάνοντας στα ελαστικά της ανακυκλωμένα υλικά, έλαια και ρητίνες βιολογικής βάσης, πυρίτιο από φλοιό ρυζιού και ανακυκλωμένο ατσάλι.

Michelin Sustainable Tire 3

Η χρήση βιώσιμων υλικών στην δημιουργία των ελαστικών αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον Όμιλο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν γίνονται συμβιβασμοί όσον αφορά τις επιδόσεις. Μάλιστα, δίνεται μεγάλη προσοχή από την εταιρεία για να μην επηρεάζεται το περιβάλλον στις φάσεις κύκλου ζωής των ελαστικών: σχεδιασμό, παραγωγή, μεταφορά, χρήση και ανακύκλωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να το πετύχει αυτό η Michelin, θα πρέπει να βασιστεί στην εμπειρία της στον τομέα των υλικών υψηλής τεχνολογίας, πάντα με την συμβολή του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης που απασχολεί 6.000 μηχανικούς, ερευνητές, χημικούς και προγραμματιστές υπολογιστών. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2021 η γαλλική εταιρεία είχε 3.678 ενεργές πατέντες που αφορούσαν αυτά τα υλικά.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ