Επαναστατικά ελαστικά χωρίς αέρα και από τους Ιάπωνες (βίντεο)

ελαστικά toyo

Η Toyo, με έδρα στην Ιαπωνία, παρουσιάζει τη νέα γενιά των ελαστικών χωρίς αέρα που μέσα στα επόμενα χρόνια θα δούμε σε ευρεία εφαρμογή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ελαστικά χωρίς αέρα έρχονται στο προσκήνιο σαν ένα τεχνολογικό επίτευγμα που θα δώσει λύση στην «Αχίλλειο Πτέρνα» των αυτοκινήτων, δηλαδή την αναπάντεχη ακινητοποίησή τους από ένα κλαταρισμένο ελαστικό.

Έτσι, μετά τη Michelin η οποία έχει παρουσιάσει τη δική της πρόταση εδώ και κάποια χρόνια, σειρά πήρε η ιαπωνική Toyo η οποία ισχυρίζεται πως δημιούργησε τη νέα γενιά των ελαστικών χωρίς αέρα, τα οποία θα μας απασχολήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ελαστικά toyo

Μιλώντας σε Μέσα Ενημέρωσης της Ιαπωνίας, ο επικεφαλής της Toyo, ονόματι Tamotsu Mitsutani, επισήμανε πως το τμήμα έρευνας της εταιρείας του έχει αναπτύξει την εν λόγω τεχνολογία από το 2012 και σήμερα, έχει καταφέρει να βελτιώσει κατά 10 φορές τα προϊόντα συγκριτικά με τα πρώτα μοντέλα, ειδικά στον τομέα της αντοχής ώστε να προσεγγίζει στο μέγιστο βαθμό τις συμβατικές κατασκευές.

Θυμίζουμε πως τα ελαστικά χωρίς αέρα διαθέτουν «ακτίνες» από ανθεκτικό υλικό (καουτσούκ) κάτι που επιτρέπει την απορρόφηση των κραδασμών όταν το όχημα περνά από ανωμαλίες. Έτσι, αν και εφόσον τελικά περάσουν στην παραγωγή, δε θα χρειάζονται πλήρωση αέρα, θα είναι άτρωτα σε περίπτωση κλαταρίσματος και θα έχουν τριπλάσια διάρκεια ζωής σε σύγκριση με αυτά που χρησιμοποιούμε αυτή τη στιγμή.

Στο παρακάτω βίντεο η Toyo μας παρουσιάζει τα νέα της ελαστικά χωρίς αέρα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ