Νέα «επιδημία» χτυπά το Λονδίνο -Τι εξαφανίζεται από τους δρόμους της πόλης

Δρόμοι Λονδίνου

Διαστάσεις μάστιγας έχουν λάβει το τελευταίο διάστημα οι κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων από τους δρόμους του Λονδίνου, με τους ιδιοκτήτες να κοιμούνται με τον φόβο ότι θα ξυπνήσουν και θα δουν ότι το ΙΧ τους έχει κάνει «φτερά».

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται από την αρχή του τρέχοντος έτους δεκάδες ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων στο Λονδίνο, μετά την έξαρση των περιστατικών κλοπών πολυτελών ΙΧ.

Κρύος ιδρώτας έχει λούσει συγκεκριμένα τους ιδιοκτήτες των μοντέλων της Ferrari, δεν σταματούν να φτάνουν στα αυτιά τους νέα για νέα «χτυπήματα» με θύματα τα εξωτικά αυτοκίνητα από το Μαρανέλο.

Σϋμφωνα με πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η Sun, μόνο από τις αρχές του 2023 έως τον Απρίλιο, έχουν καταγραφεί 19 κλοπές Ferrari από τους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας, με τις αστυνομικές αρχές πλέον να βρίσκονται σε πλήρη επαγρύπνηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι εννέα Ferrari κλάπηκαν στο Westminster, επτά στις περιοχές Kensington και Chelsea και από μία στις συνοικίες Hackney, Barnet και Croydon.

κλοπές αυτοκινήτων ferrari στο Λονδίνο

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι συμμορίες βάζουν στο στόχαστρο τις Ferrari που είναι παρκαρισμένες στους δρόμους του Λονδίνου και συνέχεια «χτυπούν» χρησιμοποιώντας κάποιες ειδικές συσκευές -τους λεγόμενους παρεμβολείς σημάτων (jammers). Μέσω αυτών καταφέρνουν να απενεργοποιήσουν το GPS Tracker και τα immobilisers των οχημάτων, και έτσι καθιστούν το έργο της κλοπής σημαντικά ευκολότερο.

Οι ιδιοκτήτες πολυτελών supercars υψώνουν κραυγή αγωνίας, με πολλούς να εκφράζουν, μάλιστα, παράπονα ότι δεν καλύπτονται από τις ασφαλιστικές μιας και οι τελευταίες παρέχουν κάλυψη μόνο αν τα αυτοκίνητα που κλάπηκαν φυλάσσονταν σε γκαράζ. Παράλληλα, οι ασφαλιστικές γνωστοποιούν στους ιδιοκτήτες ότι πολλά από τα κλεμμένα αυτοκίνητα μεταφέρονται στη Ρωσία όπου καταγράφεται έλλειψη καινούργιων ΙΧ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης ενός μυστικού γκαράζ φύλαξης αυτοκινήτων στο Λονδίνο, σε δηλώσεις του σε βρετανικά Μέσα, οι κλοπές των πολυτελών ΙΧ έχει σημάνει συναγερμό στους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι τα απομάκρυναν άρον-άρον από τους δρόμους, σταθμεύοντάς τα σε ύψιστης ασφαλείας χώρους. 

κλοπές αυτοκινήτων ferrari στο Λονδίνο

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το κόμμα των Φιλελεύθερων, μόνο το περασμένο έτος στο Λονδίνο καταγράφηκαν 30.000 κλοπές ΙΧ, με τις περισσότερες υποθέσεις (87%) να μένουν ανεξιχνίαστες.

Όπως επισημαίνουν οι Δημοκράτες, στο Λονδίνο επικρατεί μια επιδημία κλοπών οχημάτων, την οποία οι Συντηρητικοί έχουν αποτύχει παταγωδώς να αντιμετωπίσουν».

Περιμένουμε, επίσης, από την αστυνομία να λάβει σοβαρά υπόψη της τις κλοπές και να προβεί σε εξονυχιστικές έρευνες ώστε να διασφαλίσει ότι οι δράστες θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ