Ανήλικοι έκλεβαν καλώδια στον αυτοκινητόδρομο Πατρών

Έκλεβαν καλώδια στον αυτοκινητόδρομο Πατρών 2022

Κλοπές καλωδίωσης στον αυτοκινητόδρομο της Περιμετρικής Οδού Πατρών εξιχνίασε η αστυνομία με δράστες δύο ανήλικους και εμπλοκή στην υπόθεση και εταιρείας ανακύκλωσης.

Σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, η υπόθεση κλοπής καλωδίων στην Περιμετρική Οδό Πατρών εξιχνιάστηκε έπειτα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά 20 συνολικά κλοπές καλωδίων υπόγειας εγκατάστασης από την περιμετρική οδό συνολικού μήκους 2,5 χιλιομέτρων καθώς επίσης και την κλοπή οπτικών ινών.

Υπεύθυνοι για τις κλοπές ήταν δύο ανήλικοι, οι οποίοι τις διέπραξαν μεταξύ 11 Φεβρουαρίου και 15 Μαρτίου. Οι δύο ανήλικοι «συνεργάζονταν» μάλιστα με επιχείρηση ανακύκλωσης με τους ιδιοκτήτες της να έχουν συμφωνήσει να δέχονται τα κλεμμένα καλώδια και οπτικές ίνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο των ερευνών της Ασφάλειας Πατρών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον έναν από τους δύο κατηγορούμενους να οδηγεί ιδιωτικής χρήσης φορτηγό, με συνεπιβάτη τον συνεργό του και σε έλεγχο, που του ενήργησαν βρήκαν και κατάσχεσαν (265) μέτρα κλεμμένα καλώδια, τα οποία αποδόθηκαν στον υπεύθυνο εταιρείας για την λειτουργία του αυτοκινητόδρομου.

Σε βάρος των δύο ανήλικων δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος των δύο ημεδαπών ανδρών και ιδιοκτητών επιχειρήσεων ανακύκλωσης για τα αδικήματα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Επίσης δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος των γονιών των δύο ανήλικων δραστών για την παραμέληση της εποπτείας τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι κατηγορούμενοι, μετά την τέλεση των κλοπών, μετέφεραν τα κλεμμένα καλώδια σε περιοχή της Πάτρας και με την χρήση φλόγας τα απογύμνωναν, ενώ στη συνέχεια τα διέθεταν προς πώληση στους δυο κατηγορούμενους, ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων ανακύκλωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φθορές που προκλήθηκαν στον αυτοκινητόδρομο από την κλοπή των καλωδίων και των οπτικών ινών είναι σημαντικές, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε κίνδυνος για τους χρήστες της οδού λόγω των ζημιών στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και γείωσης με την αφαίρεση των καλωδίων.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκε και το φορτηγό όχημά των δραστών, ως μέσο για τη διάπραξη των έκνομων ενεργειών τους.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ