Εκατομμυριούχος μοιράζει δωρεάν βενζίνη και προκαλεί χάος (+video)

Αντλία καυσίμου

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να έχει στείλει τις τιμές των καυσίμων στα ύψη, ένας εκατομμυριούχος αποφάσισε να χαρίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε καύσιμα στους συμπολίτες του.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι η παραπάνω ενέργεια θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα σε μια γωνιά του πλανήτη όπου κυριαρχεί το σχετικά χαμηλό εισόδημα, το γεγονός έλαβε μέρος στο… Chicago των Ηνωμένων Πολιτειών!

Υπεύθυνος για αυτή την ενεργειακή... συμπαράσταση προς τους συμπολίτες του είναι ο αυτοδημιούργητος Αμερικανός εκατομμυριούχος Willie Wlson, ο οποίος αποφάσισε αρχικά να δωρίσει το ποσό των 200.000 δολαρίων Αμερικής μοιρασμένο σε δωροεπιταγές των 50 δολαρίων.

Ο 73χρονος Wilson, που παράτησε το σχολείο στα 13 του χρόνια και είναι σήμερα ιδιοκτήτης εταιρείας διανομής φαρμακευτικών υλικών, προχώρησε στην προώθηση της φιλανθρωπικής του ενέργειας χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την ημερομηνία για το μοίρασμα των δωροεπιταγών να είναι η 17η Μαρτίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γνωρίζοντας μάλιστα ότι η προσέλευση σε 10 επιλεγμένα βενζινάδικα της περιοχής θα είναι μαζική, ο Αμερικανός προσέλαβε και 100 άτομα προσωπικό για να να βοηθήσουν στη διανομή των δωροεπιταγών και τον ανεφοδιασμό των οχημάτων, ενώ έλαβε και ο ίδιος μέρος στη διαδικασία ως εθελοντής.

Ο Willie Wilson ως εθελοντής γεμίζει με δωρεάν βενζίνη ένα από τα αυτοκίνητα των συμπολιτών του
Ο Willie Wilson ως εθελοντής γεμίζει με δωρεάν βενζίνη ένα από τα αυτοκίνητα των συμπολιτών του

Στον πρώτο "γύρο" αυτής της φιλανθρωπικής ενέργειας 400 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κατάφεραν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους με δωρεάν βενζίνη αξίας 50 δολαρίων Αμερικής, ήτοι 45,52 ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε στην περιοχή του Chicago όπου μοιράζονταν τα δωρεάν καύσιμα δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος με τεράστιες ουρές να δημιουργούνται έξω από τα βενζινάδικα, στο «κυνήγι» μια δωροεπιταγής.

Η τρελή ζήτηση που ξεπέρασε ακόμη και τις προσδοκίες του Wilson ώθησε τον Αμερικανό να προχωρήσει και σε ένα δεύτερο γύρο, δωρίζοντας αυτή τη φορά το ποσό του ενός εκατ. ευρώ (910.450 ευρώ). Αυτή τη φορά για να μειώσει το κυκλοφοριακό χάος ο Wilson αποφάσισε να μοιράσει το ποσό σε 50 διαφορετικούς σταθμούς ανεφοδιασμού, ενώ προσέλαβε 250 άτομα προσωπικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί ότι και στους δύο γύρους τα συμβαλλόμενα βενζινάδικα συμφώνησαν παράλληλα να μειώσουν προσωρινά τις τιμές στην αντλία ώστε η δωρεά να πιάσει ακόμη περισσότερο τόπο, τη στιγμή που στα μέσα Μαρτίου η τιμή της βενζίνης στη συγκεκριμένη περιοχή του Chicago έφτανε στα 1,278 ευρώ/λίτρο.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ