Με πόσα χρήματα επιδοτεί τη βενζίνη και το diesel η πλούσια Γερμανία;

Autobahn

Το υψηλό κόστος των καυσίμων λόγω των συνεχών ανατιμήσεων «άγγιξε» και την πλούσια Γερμανία, το οικονομικό επιτελείο της οποίας επιδότησε πρόσφατα το σύνολο των οδηγών χωρίς απολύτως κανένα εισοδηματικό κριτήριο.

Παγκόσμιες διαστάσεις έχει πλέον πάρει το ζήτημα της υπέρογκης αύξησης των καυσίμων, κάτι το οποίο επιβαρύνει οικονομικά σχεδόν όλους τους κλάδους της οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η επιδότηση της τιμής των καυσίμων που πρόσφατα είδαμε στη χώρα μας δεν είναι μόνο φαινόμενο ελληνικό, καθώς αγγίζει και όλες τις οικονομικά εύρωστες χώρες της Ευρώπης.

Μεταξύ αυτών και η πλούσια Γερμανία που, μέσω μείωσης της σχετικής φορολογίας, επιδοτεί καθολικά την αγορά καυσίμων και έτσι η τιμή της βενζίνης μειώνεται πλέον στη χώρα κατά 30 λεπτά το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης κατά 15 λεπτά (οι μειώσεις ισχύουν μόνο για 3 μήνες).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα υπάρχει ειδική μέριμνα για περιορισμό του κόστους των μηνιαίων καρτών για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με στόχο να ωθήσουν τους οδηγούς να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν λιγότερο τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης (σε ορισμένα κρατίδια το κόστος μιας μηνιαίας κάρτας για τα Μέσα θα ανέρχεται στα 9 ευρώ). Ωφελημένοι θα είναι και οι χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων μέσω των εκπτώσεων στην ηλεκτρική ενέργεια.

Εκτός των παραπάνω, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη χώρα περιλαμβάνουν εφάπαξ καταβολή αφορολόγητου ενεργειακού επιδόματος ύψους 300 ευρώ και 100 ευρώ για κάθε παιδί. Τέλος, να σημειώσουμε πως το συνολικό πακέτο ενίσχυσης της αγοράς που εφαρμόζει η Γερμανία ανέρχεται στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ