«Εισβολή» των Τούρκων σε όλο τον πλανήτη με το πρώτο τους αυτοκίνητο

togg t10x 12 erdogan

Σε κάθε γωνιά του πλανήτη θέλουν να στείλουν οι γείτονες το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό “Made in Turkey” αυτοκίνητο και ήδη έχουν συγκροτήσει σχέδιο για να το επιτύχουν.

Μεγάλα είναι τα σχέδια που έχει η κυβέρνηση της Τουρκίας για το πρώτο “Made in Turkey” 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο, Togg T10X το οποίο επιθυμεί να εξάγει σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι γείτονες έχουν ήδη εγκαινιάσει μια… επιθετική προωθητική καμπάνια, στο πλαίσιο της οποίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τις συναντήσεις τους με ξένους ηγέτες, τους προσφέρει ως δώρο από ένα T10X.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας, Μεχμέτ Φατίχ Κασίρ, στόχος της κυβέρνησης είναι να συστήσουν το T10X, το «έξυπνο αυτοκίνητο της χώρας», σε όσους περισσότερους ηγέτες ξένων χωρών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
togg t10x

Πρόκειται για ένα σχέδιο που ήδη υλοποιείται δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα της Togg συνόδεψαν τον Ερντογάν κατά την περιοδεία του στις χώρες του Κόλπου, με το μοντέλο να εντάσσεται στο γκαράζ των ηγετών της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Μιλώντας στο Τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Φατίχ Κασίρ επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει επικεντρωθεί στη σύναψη συμμαχιών με παγκόσμιους ηγέτες, οι οποίες θα επιτρέψουν στην Togg να αποκτήσει παρουσία σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Τον Δεκέμβριο του 2022 ο CEO της Togg, Gürcan Karakaş, είχε αναφέρει ότι το 2024 θα ξεκινήσει και η ευρωπαϊκή εμπορική πορεία του μοντέλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι η μαζική παραγωγή του Togg T10X, ενός μικρομεσαίου αμιγώς ηλεκτρικού SUV, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022 και έκτοτε έχει γνωρίσει μεγάλη δημοφιλία εντός της χώρας.

Προσώρας το Togg T10X διατίθεται μόνο ως πισωκίνητο με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας είτε 52,4 kWh, είτε 88,5 kWh. Σε αμφότερες τις εκδόσεις η ιπποδύναμη ανέρχεται σε 218 ίππους και η ροπή σε 350 Νm, ενώ ανάλογα την μπαταρία, η αυτονομία κίνησης αντιστοιχεί σε 314 ή 523 χιλιόμετρα.

Το μοντέλο επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 7,4 δλ., ενώ η φόρτιση της μπαταρίας από το 20-80% σε ταχυφορτιστή 180 kW απαιτεί λιγότερο από μισή ώρα, σύμφωνα με την Togg.

Θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα, τα οποία θα συνδράμουν στην προσπάθεια της Togg να παράγει 1 εκατ. οχήματα μέχρι το 2030.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ