Πώς το υβριδικό Citroen C5 Aircross υπενθυμίζει στον οδηγό του να το φορτίσει

Citroen C5 Hybrid

Με σκοπό να διασφαλιστεί η αποδοτικότητα και η μακροζωΐα της μπαταρίας, το υβριδικό Citroen C5 Aircross θα προβάλλει στον οδηγό του υπενθυμίσεις για τη σωστή στιγμή φόρτισης μέσω απομακρυσμένων εντολών.

Αυτή η τεχνολογία, που παράλληλα συμβάλλει και στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ευρύτερης χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας αντί του θερμικού κινητήρα, άρχισε να εφαρμόζεται στη Βρετανία και στη Γαλλία και έπειτα θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Επίσης, θα την υιοθετήσει και το νέο C5 X Hybrid.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ιδιοκτήτες του υβριδικού C5 Aircross δεν χρειάζεται να επισκεφτούν την αντιπροσωπεία για να τοποθετήσουν το σύστημα. Μπορούν να το «κατεβάσουν» μέσω διαδικτύου, από το λογισμικό απομακρυσμένων ('over-the-air', OTA) αναβαθμίσεων στην κεντρική οθόνη της κονσόλας του αυτοκινήτου.

Οι ειδοποιήσεις, που η εταιρεία ονομάζει ‘Plug-in Reminders’, εμφανίζονται ως οπτικά μηνύματα στην οθόνη μετά την πάροδο πέντε ημερών ή δέκα διαδρομών από την τελευταία φόρτιση του γαλλικού αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με έρευνες της γαλλικής εταιρείας, οι ιδιοκτήτες plug-in υβριδικών αυτοκινήτων κάνουν το 55% των διαδρομών τους μέχρι 40 χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά την ηλεκτρική ενέργεια της μπαταρίας. Επίσης, το 52% αυτών φορτίζουν τη μπαταρία μία ή δύο φορές ανά 100 χιλιόμετρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το υβριδικό C5 Aircorss έχει μπαταρία χωρητικότητας 13.2kWh, που του προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία της τάξεως των 55 χιλιομέτρων (κατά WLTP). Η ηλεκτροκινητήρας του, ισχύος 81kW, συνδυάζεται με τον κινητήρα βενζίνης PureTech 180 και το αυτόματο κιβώτιο ë-EAT8. Συνδυαστικά, το υβριδικό σύστημα προσφέρει 225 ίππους, με μέση εκπομπή CO2 που δεν ξεπερνά τα 33-35 g/km.

Με τον ενσωματωμένο του φορτιστή των 7 kW, το C5 Aircross Hybrid χρειάζεται μόλις δύο ώρες για την πλήρη του φόρτιση σε ένα Wallbox δυναμικότητας 7,4 kW, ώστε να προσφέρει την πλήρη ηλεκτρική αυτονομία των 55 χιλιομέτρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ