Εγκλωβισμένα στο λιμάνι 8.000 πολυτελή αυτοκίνητα για τη Ρωσία (Video)

rosia velgio kollimena autokinita

Εγκλωβισμένα σε λιμάνι του Βελγίου βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα χιλιάδες premium αυτοκίνητα που δεν μπορούν να φτάσουν στη Ρωσία, λόγω του εμπάργκο της ΕΕ.

Κολλημένα σε λιμάνι του Βελγίου βρίσκονται για αρκετές εβδομάδες γύρω στα 8.000 πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία προορίζονταν για τη ρωσική αγορά, αλλά τελικά δεν μπορούν να εξαχθούν λόγω των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα.

Τα αυτοκίνητα βρίσκονται «εγκλωβισμένα» στο λιμάνι Zeebrugge και πρόκειται για μοντέλα της Lexus, της Cadillac και Mercedes που έφτασαν στο Βέλγιο από την Ασία, την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Τελικός προορισμός τους ήταν η Ρωσία, κάτι το οποίο είναι αδύνατο μετά το εμπάργκο της ΕΕ που αφορά την απαγόρευση εξαγωγών οχημάτων που κοστίζουν πάνω από 50.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι ιδιοκτήτες των εγκλωβισμένων αυτοκινήτων, έχουν ήδη καταβάλει τα χρηματικά ποσά για την αγορά τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα οχήματα (σ.σ. που βρίσκονται κολλημένα στο λιμάνι) υπάχθηκαν στην απαγόρευση εξαγωγής πολυτελών αυτοκινήτων, αλλά υπάρχει και μια μεγάλη γκάμα άλλων προϊόντων που είναι κολλημένα εδώ εξαιτίας των κυρώσεων», ανέφερε ο Marc Adriansens, επικεφαλής του λιμανιού, προσθέτοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα, τα αυτοκίνητα θα μείνουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και στη συνέχεια ενδέχεται να πωληθούν σε άλλες αγορές.

κολλημενα αυτοκινητα λιμανι βελγίου, με προορισμό Ρωσία

Στελέχη του λιμανιού αναφέρουν ότι πάνω από 1.000 εμπορευματοκιβώτια με προορισμό τη Ρωσία έχουν «μπλοκαριστεί» στο πλαίσιο εξονυχιστικών ελέγχων, ενώ τα ίδια μέτρα έχουν ληφθεί και σε άλλους κόμβους εξαγωγών ανά την Ευρώπη.

Οι έλεγχοι διενεργούνται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για τον διαχωρισμό των προϊόντων που επιτρέπεται να φτάσουν στη ρωσική αγορά, με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκών Θαλάσσιων Λιμένων (E.S.P.O.) να ζητά από την ΕΕ τη συγκρότηση μιας πιο κατατοπιστικής λίστας με τα προϊόντα που υπάγονται στο εμπάργκο, μιας και το τοπίο παραμένει θολό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση εξαγωγών πολυτελών αυτοκινήτων στη ρωσική αγορά επιβλήθηκε στα μέσα Μαρτίου, ως μέρος του τέταρτου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ προς τη χώρα, εξαιτίας της εισβολής της τελευταίας στην Ουκρανία. - Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ