Τέλος τα πολυτελή οχήματα από τους δρόμους της Ρωσίας

Bentley

Ένα ακόμα… πρόβλημα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι έχοντες και κατέχοντες της Ρωσίας καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση προσανατολίζεται στην απαγόρευση εξαγωγών οχημάτων που θα κοστίζουν περισσότερα από 50.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή που η ρωσική πολεμική μηχανή συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στην Ουκρανία ισοπεδώνοντας ολόκληρες πόλεις, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι βγάζουν από το συρτάρι τους νέες κυρώσεις, οι οποίες στοχεύουν τους περίφημους Ρώσους ολιγάρχες.

Οι νέες κυρώσεις αφορούν τα πολυτελή προϊόντα που κατασκευάζονται εντός των ευρωπαϊκών συνόρων και εξάγονται στη Ρωσία.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσανατολίζεται στην απαγόρευση της διάθεσης στη ρωσική αγορά αυτοκινήτων, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να περιορίσει την πρόσβαση των Ρώσων σε πολυτελή αγαθά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ρωσία πολυτελή οχήματα

Σε ανάλογους περιορισμούς εντάσσονται τα αεροσκάφη, τα σκάφη αναψυχής καθώς και οι μοτοσικλέτες που υπερβαίνουν σε αξία τα 5.000 ευρώ.

Η μάλλον συντηρητική προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τους περιορισμούς στα εξαγώγιμα προϊόντα τα οποία κατασκευάζονται εντός των συνόρων της προκύπτει από το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι γνωρίζουν πολύ καλά την ισχύ της ρωσικής αγοράς, ο πλήρης αποκλεισμός της οποίας θα μπορούσε να προκαλέσει μια σημαντική απώλεια εσόδων για τις ευρωπαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν προχωρήσει στον… εθελοντικό αποκλεισμό της ρωσικής αγοράς, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στην εισβολή των Ρώσων σε ουκρανικό έδαφος.

Αρκετοί από αυτούς, μάλιστα, έχουν προσφέρει και οικονομική βοήθεια για την ανακούφιση του ουκρανικού λαού και των μεταναστών ενός πολέμου ο οποίος μαίνεται από τις 24 Φεβρουαρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ