Η εφαρμογή που «καρφώνει» τις κάμερες ταχύτητας στους δρόμους –Τι λένε οι οδηγοί που τη χρησιμοποιούν

Κάμερες ταχύτητας

Μεγάλη είναι η δημοφιλία που γνωρίζει μία εφαρμογή η οποία προδίδει τις θέσεις των καμερών ταχύτητας στο οδικό δίκτυο.

«Φρένο» στους οδηγούς που βυθίζουν το πόδι τους στο γκάζι βάζουν οι κάμερες ταχύτητας στους δρόμους, οι οποίες έχουν καθοριστική συνδρομή στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Από την άλλη, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα οδηγών που αναζητούν μανιωδώς τρόπους προκειμένου να γνωρίζουν τις θέσεις των εν λόγω τεχνικών μέσων, ώστε είτε να τις παρακάμπτουν, είτε να τις ξεγελούν, μειώνοντας ταχύτητα αρκετά μέτρα πριν τις προσεγγίσουν.

κάμερες ταχύτητας app
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χείρα βοηθείας στην προσπάθεια των τελευταίων έρχεται να προσφέρει μία εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία Bigdream corporation, και είναι διαθέσιμη τόσο σε συσκευές Apple (μέσω Apple Store) όσο και Android (μέσω Google Play).

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι χρήστες είναι να «κατεβάσουν» το συγκεκριμένο application -υπό την ονομασία «Κάμερες Ταχύτητας» στο κινητό τους τηλέφωνο και στη συνέχεια να διαλέξουν τον τύπο των τεχνικών μέσων (σταθερές κάμερες, ραντάρ κ.ο.κ.) που ψάχνουν.

κάμερες ταχύτητας app

Η συγκεκριμένη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα επιτρέπει στον χρήστη να γνωρίζει σε πραγματικό χρόνο ποιες κάμερες ταχύτητας, και να λαμβάνει ειδοποιήσεις. Το app, επίσης, τον ενημερώνει για την κυκλοφορία, την αστυνομία, τα ατυχήματα και πολλά άλλα.

κάμερες ταχύτητας app
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, τέτοιου είδους εφαρμογές έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των αστυνομικών αρχών, δεδομένου ότι αυτές χαρίζουν μια δίοδο διαφυγής για τους λάτρεις της ταχύτητας, και αποτελούν τροχοπέδη στις προσπάθειες τους να γίνουν οι δρόμοι ασφαλέστεροι, μέσω της πάταξης ενός φαινομένου που συνιστά βασική αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Ήδη, πάντως, οι οδηγοί που έχουν «κατεβάσει» το app ανέρχονται σε πάνω από 1 εκατομμύριο, με τις περισσότερες αξιολογήσεις να είναι θετικές. Ακολουθούν μερικά ενδεικτικά σχόλια Ελλήνων χρηστών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ