Η Manhart μεταμορφώνει το Cupra Formentor VZ5 σε Super-SUV 490 ίππων

Cupra Formentor VZ5 Manhart

Το Formentor VZ5 έγινε πρώτο Cupra με το οποίο καταπιάστηκε ο γερμανικός οίκος μετατροπών Manhart, και το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό: 490 ίπποι, 630 Nm ροπής και επιδόσεις από supercar σε ένα SUV.

Η έκρηξη ισχύος προκύπτει από την αναβάθμιση Stage 1 της Manhart, με το powerbox Mhtronik, στο πεντακύλινδρο εν σειρά κινητήρα 2.5 λίτρων της Audi που φορά το εργοστασιακό Formentor VZ5. Στην περίπτωση αυτή αποδίδει 385 ίππους και 480 Nm ροπής, όπως συμβαίνει και στο έτερο Sport-SUV του ομίλου, Audi RS Q3.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, στο έργο της παραγωγής ιπποδύναμης βοηθά και το τροποποιημένο σύστημα εξάτμισης με νέο έλεγχο των βαλβίδων, που καταλήγει σε δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης στην ουρά του ισπανικού SUV. Έτσι, η ισχύς αυξάνεται κατά 105 ίππους και η ροπή κατά 150 Nm.

Προς το παρόν η Manhart δεν έχει δώσει πληροφορίες σχετικά με μια πιθανή τροποποίηση του κιβωτίου ταχυτήτων -του εργοστασιακού 7 σχέσεων DSG διπλού συμπλέκτη- είτε του συστήματος τετρακίνησης και των ηλεκτρονικών που ελέγχουν την πρόσφυση.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η Manhart εξετάζει το ενδεχόμενο και μιας Stage 2 αναβάθμισης, όπου με παρεμβάσεις και στο Intercooler του Turbo, στην εισαγωγή αέρα και φυσικά στην κεντρική ηλεκτρονική μονάδα θα στοχεύσει σε ισχύ περίπου 600 ίππων.

Πέραν των μηχανικών μερών, από τις δύο φωτογραφίες που έδωσε ο γερμανικός οίκος στη δημοσιότητα από το «άγριό» του Cupra Formentor VZ5 φαίνεται πως έχει επιλέξει να μην ανεβάσει τους τόνους στην εμφάνιση. Οι βασικές παρεμβάσεις είναι τα αυτοκόλλητα stripes στο χρώμα του χαλκού στο καπό, στην οροφή, στην πίσω πόρτα, στα μαρσπιέ και στις λεπτομέρειες των προφυλακτήρων. Και, επίσης, οι ειδικές ζάντες Concave One 20 ιντσών και ίδιας απόχρωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα από πολλά αυτοκίνητα του ομίλου Volkswagen που έχει βελτιώσει η Manhart, όπως το Audi RS 3, το πρώτο πακέτο αναβάθμισής της για ένα Cupra θα είναι ολοκληρωμένο το προσεχές χρονικό διάστημα, και η τιμή του θα ανακοινωθεί εν καιρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ