Δύο ολοκαίνουργιες Lamborghini πωλήθηκαν στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζουν;

Lamborghini Aventador Ultimae(

Οι δρόμοι της χώρας μας θα κοσμούνται από δύο ολοκαίνουριες Lamborghini οι οποίες έλαβαν ελληνικές πινακίδες. Πόσες έχουν ταξινομηθεί φέτος;

Τους ιδιοκτήτες τους επί ελληνικού εδάφους βρήκαν δύο ολοκαίνουριες Lamborghini, αυξάνοντας τις πωλήσεις της εταιρείας από τη Sant'Agata Bolognese στη χώρα μας.

Ειδικότερα, εντός του Ιουνίου πωλήθηκε μια Aventador Ultimae, η οποία, όπως υποδηλώνει η ονομασία της (Ultimae=τελευταίο) αποτελεί την έκδοση που σηματοδοτεί το τέλος της Aventador.

Με τιμή περί τα 600.000 ευρώ, το πανίσχυρο supercar εφοδιάζεται με έναν 12κύλινδρο σε διάταξη "V" βενζινοκινητήρα απόδοσης 780 PS/720 Nm ροπής που πλαισιώνεται από 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές, με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 2,8 δλ., το 0-200 σε 8,7 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 355 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Aventador Ultimae

Σημειώνεται, δε, πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σπάνιο και future-classic αυτοκίνητο, μιας και θα παραχθεί σε μόλις 600 αντίτυπα, 350 coupe και 250 roadster.

Η έτερη ολοκαίνουρια Lamborghini που θα κοσμεί την άσφαλτο της χώρας μας, φέροντας ελληνικές πινακίδες, είναι το θηριώδες SUV, Urus, που η τιμή της στην Ελλάδα ξεκινά από 350.000 ευρώ.

Κινείται από έναν V8 4.000 κ.εκ. ο οποίος παράγει 650 PS/ 850 Nm, και επιτρέπει στο μοντέλο να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,6 δλ. Το 0-200 έρχεται σε 12,8 δλ., και η τελική της ταχύτητα υπερβαίνει τα 300 χλμ./ώρα.

Urus
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κίνηση φτάνει και στους τέσσερις τροχούς της μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, ενώ υπάρχει και το σύστημα ANIMA (Adaptive Network Intelligent Management) με 6 προφίλ οδήγησης που αποτελούν εχέγγυο για κίνηση σε κάθε είδους έδαφος.

Η Urus αποτελεί το δημοφιλέστερο μοντέλο της Lamborghini παγκοσμίως, όπως καταδεικνύουν και ταξινομήσεις της το 2021, οι οποίες έφτασαν τις 5.021 μονάδες.

Μαζί με τα δύο προαναφερθέντα αυτοκίνητα, οι συνολικές ταξινομήσεις της Lamborghini στη χώρα μας εντός του τρέχοντος ανέρχονται σε τέσσερις. Είχε προηγηθεί μία ακόμα Aventador, αλλά και μία Urus.

Urus

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ