Οι δρόμοι της Ευρώπης αλλάζουν -Αυτό είναι το άγνωστο πείραμα των Γερμανών

Ασύρματη φόρτιση

Από την πόλη Balingen, νότια της Στουτγάρδης ξεκινά η ηλεκτρική επανάσταση της αυτοκίνησης και το πείραμα των Γερμανών που υπόσχεται ανεξάντλητη αυτονομία σε όλα τα ηλεκτρικά οχήματα.

Μια πόλη με σχεδόν 35.000 κατοίκους, νότια της Στουτγάρδης, ευελπιστεί να φέρει την πολυπόθητη επανάσταση στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης. Ο λόγος για το άσημο Balingen, το οποίο γίνεται η πρώτη πόλη του πλανήτη που φιλοξενεί στους δρόμους της ένα δίκτυο ασύρματης φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Το δίκτυο αυτό έχει μήκος ενός χιλιομέτρου και έχει κατασκευαστεί από την Electreon, μια εταιρεία με έδρα το Ισραήλ η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή ανάλογων υποδομών.

Ασύρματη φόρτιση αυτοκινήτων
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατασκευή ενός τέτοιου δικτύου επαγωγικής φόρτισης είναι θεωρητικά απλή, καθώς το μόνο που απαιτείται είναι η τοποθέτηση των «αγωγών» του ηλεκτρικού ρεύματος κάτω από την επιφάνεια του οδοστρώματος.Στην πράξη, βέβαια, η δημιουργία μιας τέτοιας υποδομής στο σύνολο του οδικού δικτύου ή έστω των αυτοκινητοδρόμων απαιτεί μια τεράστια επένδυση.

Ασύρματη φόρτιση αυτοκινήτων

Όπως και να έχει, η ασύρματη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα της αυτονομίας, ειδικά στους αυτοκινητοδρόμους, όπου οι αποστάσεις που καλούνται να διανύσουν είναι μεγάλες.

Με δεδομένο μάλιστα ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες δείχνουν έτοιμες να ενσωματώσουν την απαραίτητη τεχνολογία ώστε να καταστήσουν εφικτή την ασύρματη φόρτιση των οχημάτων, η δημιουργία του απαραίτητου δικτύου θα μπορούσε να αλλάξει μια για πάντα τις ισορροπίες στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και να άρει τους όποιους περιορισμούς επιβάλλει σήμερα η χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων στην κάλυψη μεγάλων αποστάσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ασύρματη φόρτιση

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάλογες προσπάθειες εγκατάστασης δικτύου επαγωγικής φόρτισης έχουν πραγματοποιηθεί και στη γειτονική Ιταλία, ενώ και η πολιτεία του Michigan έχει συνάψει ένα πενταετές συμβόλαιο με την Electreon ώστε να δημιουργηθεί στο Detroit ένα δίκτυο ασύρματης φόρτισης μήκους 1,6 χιλιομέτρων.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ