Δοκιμές πρόσκρουσης: Ποια μοντέλα αρίστευσαν στα νέα crash tests του EuroNCAP

EuroNCAP Crash Tests

Έξι νέα μοντέλα συμμετείχαν στον κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNCAP, εκ των οποίων τα τέσσερα κατάφεραν να αποσπάσουν τα πέντε αστέρια του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού.

Σε νέες δοκιμές πρόσκρουσης προχώρησε ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP, τα αποτελέσματα των οποίων έρχονται να προσθέσουν τέσσερα νέα μοντέλα στη λίστα εκείνων που έχουν αποσπάσει την ανώτερη διάκριση.

Τα πέντε αστέρια κατάφεραν να αποσπάσουν το Volvo C40 Recharge, η Mercedes-Benz C-Class, το Volkswagen Multivan και το KIA EV6.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κρίνοντας από την επίδοση του Volvo C40 Recharge και του KIA EV6, η εξαιρετική παράδοση που έχουν «χτίσει» τα ηλεκτρικά μοντέλα στις δοκιμασίες του EuroNCAP συνεχίζεται, καθώς και τα δύο crossover δεν δυσκολεύτηκαν να συναντήσουν τις απαιτήσεις, τόσο στον τομέα της ενεργητικής όσο και της παθητικής ασφάλειας.

Το ίδιο, βέβαια, έπραξε και η νέα Mercedes-Benz C-Class, ωστόσο, αν ο τίτλος της ευχάριστης έκπληξης ανήκει στο Volkswagen Multivan, καθώς πρόκειται για ένα μοντέλο το οποίο θα προσφερθεί και σε επαγγελματική εκδοχή, μαρτυρώντας την προσπάθεια των κατασκευαστών να αναβαθμίσουν το επίπεδο της ασφάλειας που προσφέρει και η συγκεκριμένη-λιγότερο προβεβλημένη κατηγορία οχημάτων.

«Σε γενικές γραμμές, βλέπουμε υψηλές βαθμολογίες για την προστασία από σύγκρουση που είναι, φυσικά, καθησυχαστικό. Αλλά η αποφυγή σύγκρουσης είναι εξίσου σημαντική με την προστασία από τη σύγκρουση και τα οφέλη από το να μην εμπλακείς σε ατύχημα είναι, φυσικά, μεγαλύτερα. Έτσι, θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση σε όλους τους τομείς ασφάλειας τα επόμενα χρόνια ώστε οι κατασκευαστές να συνεχίσουν να βελτιώνουν το σε αυτόν τον τομέα, εάν δεν θέλουν να μείνουν πίσω από τον ανταγωνισμό», δήλωσε ο Michiel van Ratingen, Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιδόσεις των μοντέλων στους επιμέρους τομείς

Mercedes C-Class

Προστασία ενηλίκων: 93%
Προστασία παιδιών: 89%
Προστασία πεζών: 80%
Επικουρικά συστήματα: 82%

Volvo C40 Recharge

Προστασία ενηλίκων: 92%
Προστασία παιδιών: 89%
Προστασία πεζών: 70%
Επικουρικά συστήματα: 89%

Volkswagen Multivan

Προστασία ενηλίκων: 90%
Προστασία παιδιών: 89%
Προστασία πεζών: 69%
Επικουρικά συστήματα: 87%

Kia EV6

Προστασία ενηλίκων: 90%
Προστασία παιδιών: 86%
Προστασία πεζών: 64%
Επικουρικά συστήματα: 87%

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ