Διπλώματα: Με ποιο σύστημα ξεκινούν οι θεωρητικές εξετάσεις στην Κρήτη;

eksetaseis-1000

Η Περιφέρεια αποφάσισε να ενοικιάσει τον απαραίτητο εξοπλισμό μέχρι την ανάδειξη οριστικού αναδόχου.

Ευρεία σύσκεψη με την παρουσία των Προέδρων των σωματείων Εκπαιδευτών Οδήγησης από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Carandmotor.gr.

Η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο τις θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών για την απόκτηση διπλώματος αφού σύμφωνα με το νόμο 4850/2021, προβλέπεται οι αίθουσες των εξετάσεων να εξοπλιστούν με κάμερες και συσκευές ανίχνευσης για διασφάλιση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας των εξετάσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με στελέχη από την Περιφέρεια Κρήτης είχαν πραγματοποιηθεί δύο διαγωνισμοί για τον εξοπλισμό των αιθουσών σε όλο το νησί.

Τελικά μετά από τις διαδικασίες ενστάσεων των υποψηφίων, αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος την 1η Φεβρουαρίου, με δυνατότητα προσφυγής μέχρι το προηγούμενο Σάββατο.

Ωστόσο, επειδή έχει παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία παράτασης που είχε δώσει το Υπουργείο, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης θα ενοικιαστεί εξοπλισμός και θα τοποθετηθεί μέχρι και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου σε όλες τις αίθουσες, προκειμένου από την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, να έχουν τη δυνατότητα όλοι οι υποψήφιοι και όλες οι σχολές να πραγματοποιήσουν τις θεωρητικές εξετάσεις.

Κατά τη σύσκεψη οι Πρόεδροι των Σωματείων Εκπαιδευτών Οδήγησης εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους για να διεξάγονται οι εξετάσεις με τον τρόπο αυτό προσωρινά.

Μετά την ανάδειξη του οριστικού αναδόχου θα τοποθετηθούν οι συγκεκριμένες συσκευές που θα αγοραστούν σε όλες τις αίθουσες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως σύμφωνα με στελέχη από την αγορά των Σχολών Οδηγών οι μηχανισμοί θα έπρεπε να έχουν εγκατασταθεί με οδηγία της ΕΕ από το 2021 στο σύνολο των αιθουσών όπου διεξάγονται εξετάσεις και είναι τρεις στο Λασίθι, τρεις στο Ηράκλειο κι από μία σε Ρέθυμνο και Χανιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ