Δημόσιος κίνδυνος: «Ετοιμοθάνατο» αυτοκίνητο κυκλοφορεί ελεύθερα στους δρόμους της Ελλάδας

xanthi dialimeno autokinito

Πολλά είναι τα κακώς κείμενα στους δρόμους της χώρας. Τίποτα, ωστόσο, δεν μπορεί να συγκριθεί με την εικόνα αυτού του ημιθανούς Toyota που κυκλοφορεί ελεύθερα.

Σίγουρα, ο στόλος των κυκλοφορούντων οχημάτων της Ελλάδας δεν είναι από τους νεότερους στην Ευρώπη. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πολυετή οικονομική κρίση που μείωσε δραματικά την αγοραστική δύναμη των πολιτών, με αποτέλεσμα να καταστούν ανήμποροι να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο.

Καμία, ωστόσο, δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν κρίνεται ικανή να δικαιολογήσει εικόνες σαν αυτή που «έρχεται» από την Ξάνθη, με αρνητική πρωταγωνίστρια μία Toyota Carina.

Στην προκειμένη περίπτωση, το πρόβλημα με το εικονιζόμενο ιαπωνικό σεντάν δεν αφορά στο γεγονός ότι κατασκευάστηκε στα τέλη του προηγούμενου αιώνα (1992-1998). Ούτε στην αποκαρδιωτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, μιας και ο ιδιοκτήτης του ενδεχομένως να μην έχει την οικονομική κατάσταση προκειμένου να το συντηρήσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης αυτής της ιδιαίτερα ταλαιπωρημένης Carina συνεχίζει να κυκλοφορεί πίσω από το τιμόνι της στους δρόμους της Ξάνθης, αδιαφορώντας απροκάλυπτα για το γεγονός ότι το αυτοκίνητο συνιστά δημόσιο κίνδυνο.

ξάνθη αυτοκίνητο διαλυμένο

Η εικόνα μιλάει από μόνη της: Το μισό μέρος του αμαξώματος… λάμπει δια της απουσίας του, οι λαμαρίνες έχουν σκουριάσει και ο πίσω προφυλακτήρας έχει ξεχαρβαλωθεί. «Κερασάκι στην τούρτα» αποτελούν κάποια σχοινιά που συγκρατούν μετά βίας κάποια μέρη του αμαξώματος.

Ακόμα, όμως, και αν ο οδηγός της Carina περιφρονεί ανερυθρίαστα κάθε κανόνα οδικής κυκλφορίας, δίχως να του «καίγεται καρφί» για τους κινδύνους στους οποίους εκθέτει οδηγούς και πεζούς, η αστυνομία πώς δεν έχει εντοπίσει το συγκεκριμένο… ημιθανές όχημα που είναι αδύνατον να μη περάσει απαρατήρητο;

Την ίδια απορία είχαν και οι δεκάδες πολίτες που έσπευσαν να σχολιάσουν τη συγκεκριμένη δημοσίευση της ιστοσελίδας xanthinea.gr στο facebook.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποιοι το έριξαν στο χιούμορ, αναφέροντας ότι το μόνο που χρειάζεται είναι μια… αλλοιφή και είναι έτοιμο.

Άλλοι, ωστόσο, στέρευσαν από λόγια και αρκέστηκαν στη γνωστή επιτιμητική έκφραση: «Ελλάς το μεγαλείο σου!». Αλήθεια, πόσο δίκιο έχουν;

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ