Γερμανία: Δικαστήριο του διπλασίασε την κλήση για κόκκινο επειδή οδηγούσε SUV

BMW Frankfurt

Οδηγώντας το SUV της στους δρόμους της Φρανκφούρτης, μια γυναίκα παραβίασε έναν κόκκινο σηματοδότη. Κι όταν κλήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο, διαπίστωσε ότι ήταν διπλάσιο λόγω του μεγέθους του αυτοκινήτου της.

Όπως συμβαίνει σε ορισμένες παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας στη Γερμανία που καταγράφονται με κάμερα, η υπόθεση πήγε στο δικαστήριο ώστε βάσει στοιχείων ο δικαστής να αποφασίσει το πρόστιμο που θα επιβληθεί στον παραβάτη. Έτσι συνέβη και σε αυτή την περίπτωση στην πόλη της Φρανκφούρτης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης η γυναίκα πιθανότατα πίστευε ότι θα καλούνταν να καταβάλλει το ποσό των 200 ευρώ, που προβλέπει η γερμανική νομοθεσία για την παραβίαση του κόκκινου φαναριού. Όμως, ο δικαστής αποφάσισε να διπλασιάσει σχεδόν το πρόστιμο, στα 350 ευρώ, διότι η γυναίκα οδηγούσε ένα μεγάλο SUV.

Σύμφωνα με την αιτιολόγηση από τον δικαστή, η «τετραγωνισμένη BMW» της γυναίκας έθεσε σε κίνδυνο τους άλλους χρήστες του δρόμου περισσότερο από ό,τι θα ίσχυε με κάποιο άλλο, χαμηλότερο και λιγότερο ογκώδες αυτοκίνητο. Όπως ανέφερε, μια ενδεχόμενη σύγκρουση θα επέφερε πιο σοβαρούς τραυματισμούς και ζημιές.

Έτσι, βάσει της νομοθεσίας που επιτρέπει στο δικαστήριο την αύξηση του προστίμου αν η παράβαση είναι πιο σοβαρή, η κλήση αυξήθηκε κατά 150 ευρώ. Φυσικά η γυναίκα οδηγός έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, αλλά έχει και η έφεση τα έξοδα της. Όπως, άλλωστε, και ένα μεγάλο SUV σε σχέση με ένα χαμηλό, ταπεινό και πιο στιλπνό μοντέλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ