Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες της νέας Mercedes E-Class

Mercedes E-Class

Η καινούρια γενιά της Mercedes E-Class, με τον κωδικό W214, ετοιμάζεται από τη γερμανική εταιρεία για τα επίσημα αποκαλυπτήριά της - αλλά πρόσφατες ανεπίσημες εικόνες αποκαλύπτουν λίγο από το ρύγχος και το εσωτερικό της.

Οι φωτογραφίες αυτές, που διέρρευσαν από το λογαριασμό «CocheSpias» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν ότι η νέα E-Class διατηρεί την παραδοσιακή της γρίλια, με το αστέρι της Mercedes στην επιφάνεια του καπό - αν και θα υπάρξουν και εκδόσεις με το έμβλημα της εταιρείας της Στουτγάρδης στο κέντρο της γρίλιας.

Μπορεί κανείς να συμπεράνει, από τις εικόνες αυτές, ότι η νέα E-Class δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από τη μεγάλη S-Class, καθώς και ότι -αντιθέτως- τα εμπρός φωτιστικά είναι πιο μεγάλα και κυματοειδή. Για το πίσω μέρος δεν υπάρχουν ακόμα «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες, αλλά λέγεται πως μοιάζει αρκετά με την ουρά της νέας C-Class.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχο -σε αισθητική- με τα άλλα sedan της εταιρείας της Στουτγάρδης μοιάζει να είναι και το εσωτερικό της νέας E-Class. Διαθέτει φυσικά ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλη κεντρική οθόνη πολυμέσων και συνδεσιμότητας στο κέντρο του ταμπλό, με τη διαφορά όμως πως η τελευταία δεν είναι ενσωματωμένη αλλά «αιωρούμενη» σε αυτό.

Το ταμπλό δείχνει να διατρέχεται από έναν οριζόντιο αεραγωγό σε όλο του το πλάτος, και να είναι καλυμμένο σε μεγάλη του επιφάνεια από το ιδιαίτερα διαδεδομένο τελευταία ξύλο ανοιχτών πόρων.

Οι πρώτες πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη της νέας Mercedes E-Class αναφέρουν ότι θα προσφέρει πληθώρα επιλογών τετρακύλινδρων υβριδικών μονάδων ισχύος. Αναμένεται, επίσης, μια έκδοση Ε300 με κινητήρα 2.0 Turbo και ισχύ 255 ίππων, καθώς και μια plug-in υβριδική έκδοση. Αντιθέτως, ακόμη δεν είναι βέβαιο αν θα υπάρξουν AMG παραλλαγές της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Mercedes εργάζεται πυρετωδώς για την αποκάλυψη της νέας E-Class, εμπρός στον αυξανόμενο ανταγωνισμό από την επερχόμενη νέα γενιά της BMW Σειρά 5. Η τελευταία φημολογείται ότι θα έχει την τελευταία τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, συνεπώς πάνω σε αυτήν μπορεί να εργάζονται και στη Στουτγάρδη για τη νέα E-Class.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, τo βαυαρικό sedan λέγεται πως θα διατηρήσει για τη νέα Μ5 τον κινητήρα V8 -στην προερχόμενη από τη ΧΜ υβριδική μονάδα ισχύος των 700 ίππων- και κατά συνέπεια πολλοί λένε ότι δεν αποκλείεται να δούμε και μια οκτακύλινδρη E-Class με την υπογραφή της AMG.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ