Δεν δίνουν αυτοκίνητα στους Ρώσους λόγω Ουκρανίας – Μόνο με 100% προπληρωμή και αν

Cars Russia

Συνεχίζονται οι κλυδωνισμοί στη Ρωσική οικονομία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, αφού όλο και περισσότεροι κατασκευαστές σταματούν να στέλνουν αυτοκίνητα στη χώρα.

Όπως γράψαμε και χθες, ήδη οι εισαγωγικές εταιρείες της Mercedes και της Citroen αποφάσισαν να διακόψουν την προσφορά των αυτοκινήτων τους στην αγορά της Ρωσίας, ενώ αργότερα σε αυτή τη λίστα προστέθηκαν και οι Jaguar Land Rover, Audi και GM, οι οποίες πήραν την απόφαση να μην στέλνουν αυτοκίνητα στη χώρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με νέες πληροφορίες από την εφημερίδα Kommersant, και οι υπόλοιπες μάρκες του VW Group, η Volkswagen, η Skoda και η Porsche, αναμένεται στις επόμενες ώρες να διακόψουν την παροχή των οχημάτων τους στη Ρωσία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη πλευρά, άλλοι κατασκευαστές όπως η BMW, απαιτούν πλέον την προπληρωμή κατά 100% του κόστους του αυτοκινήτου από τους αγοραστές όταν παραγγέλνουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο, για να μπορέσουν να τους το παραδώσουν, προσανατολιζόμενη πάντως και αυτή στην παύση των εξαγωγών προς Ρωσία.

Car Russia

Οι λόγοι αυτών των αποφάσεων έχουν φυσικά να κάνουν με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα, οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στην οικονομία της και επιπλέον, στον τραπεζικό της τομέα και ιδιαίτερα στις κύριες τράπεζές της, τις Sberbank, VTB και Promsvyazbank.

Ήδη η ισοτιμία στο ρούβλι έχει βυθιστεί σε ιστορικό χαμηλό και για αυτό το λόγο δημιουργούνται προβλήματα και στις εισαγωγές των μεταχειρισμένων που προέρχονται από χώρες όπως οι Ιαπωνία, οι οποίες πλέον σταματούν αφού είναι πρακτικά ασύμφορο για κάποιον να τα εισάγει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κανείς δεν ξέρει πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση και είναι δεδομένο ότι σύντομα και άλλοι κατασκευαστές θα σταματήσουν να εξάγουν τα αυτοκίνητά τους στη Ρωσική αγορά μέχρι νεοτέρας, χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Car Russia

Επιπλέον, ακόμη και για τις ξένες εταιρείες που έχουν εργοστάσια στη χώρα όπως η Hyundai ή η Renault αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα και στην παροχή των ανταλλακτικών, αφού κανείς δεν ξέρει τι θα κάνουν για παράδειγμα η Bosch ή η Continental που παρέχουν τα ανταλλακτικά.

Χθες, η Renault αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Μόσχα μέχρι τις 9 Μαρτίου, αφού η Πολωνία έκλεισε τα σύνορά της για την παροχή των ανταλλακτικών που έρχονται στο εργοστάσιο από τη Ρουμανία. Αναμένεται μάλιστα το πρόβλημα αυτό να επηρεάσει και να οδηγήσει σε παύση της παραγωγής και στα εργοστάσια της Lada που παίρνουν ανταλλακτικά από τη Ρουμανία – κάτι πολύ σημαντικό για την αγορά της Ρωσίας. Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι η Lada (Avtovaz) ανήκει στο Group της Renault.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ