Βυθίστηκε το πλοίο με τα 4.000 VW, Audi και Porsche

Felicity Ace

Άδοξο ήταν το τέλος του Felicity Ace, του πλοίου στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, κατακαίγοντας για σχεδόν δύο εβδομάδες περίπου 4.000 αυτοκίνητα.

Το πλοίο βυθίστηκε περίπου 220 ναυτικά μίλια από τις ακτές των Νήσων Αζόρες της Πορτογαλίας περίπου στις 9 π.μ.

«Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα σφοδρές εκεί έξω», δήλωσε ο Pat Adamson, στέλεχος της ναυτιλιακής  MOL Ship Management με έδρα την Σιγκαπούρη. «Και το πλοίο στη συνέχεια βυθίστηκε, κάτι το οποίο προκάλεσε μεγάλη έκπληξη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Καθόλη τη διάρκεια των επιχειρήσεων (διαβάστε περισσότερα εδώ), ρυμουλκά έριχναν νερά με σκοπό την ψύξη του κύτους του πλοίου, ενώ υπήρχαν και σωστικά σκάφη που το προσωπικό τους θα επιβιβαζόταν Felicity Ace για για αξιολόγηση των συνθηκών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι προσώρας δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει υπάρξει διαρροή πετρελαίου από το ναυάγιο του Felcity Ace. 

Felicity Ace

Ερωτηθείσα για τις εξελίξεις σχετικά με το πλοίο, η VW αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο. Παρ’ όλα αυτά, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μερίμνησε να ενημερώσει τους πελάτες της -μέσω των αντιπροσωπειών - πως τα οχήματα με προορισμό της ΗΠΑ πιθανότητα δεν θα παραδίδονταν.

Η ζημιά για για την αυτοκινητοβιομηχανία υπολογίζεται τουλάχιστον σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, με τις Lamborghini και Porsche να υφίστανται απώλεια κερδών ύψους 155 εκ. δολαρίων σύμφωνα με την εκτίμηση της εταιρείας Russell Group.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμάνι του Έμντεν της Γερμανίας στις 10 Φεβρουαρίου με φορτίο του μοντέλα της Porsche και άλλων εταιρειών του ομίλου, έχοντας ως τελικό προορισμό το λιμάνι του Ντέιβισβιλ στο Ρόντ Άιλαντ των Η.Π.Α.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φωτιά ξέσπασε όταν το Felicity Ace έπλεε στα δυτικά των νησιών Αζόρες στον Ατλαντικό. Τα 22 μέλη του πληρώματος είχαν εγκαταλείψει το πλοίο δίχως να απειλείται η υγεία τους.

Συνολικά στο πλοίο υπήρχαν οχήματα αξίας 401 εκ. δολαρίων, με τα περισσότερα να είναι VW, Porsche, Lamborghini, Bentley και Audi.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ