Δήλωση-βόμβα από Elon Musk: Το 2023 θα «σκοτώσουμε» βενζίνη και diesel

O Elon Musk είναι άστεγος. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη 2022

Ο δισεκατομμυριούχος Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας πετάει το γάντι στις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες, επιθυμώντας να καταστήσει την Tesla τον απόλυτο κυρίαρχο της αυτοκίνησης.

Τα τύμπανα του πολέμου κρούει ο ισχυρός άνδρας της Tesla, Elon Musk, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να επισπεύσει το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης, ταράσσοντας τα λιμνάζοντα νερά της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Teslamag, ο πολυμήχανος δισεκατομμυριούχος συμμετείχε σε μια τηλεδιάσκεψη με τα ανώτατα διοικητικά στελέχη της Tesla στην Ευρώπη, θέτοντας στο τραπέζι τους στόχους της εταιρείας για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό Μέσο, εντύπωση σε όλους προκάλεσε μια διαφάνεια όπου αναγραφόταν «Φέτος θα σκοτώσουμε τα αυτοκίνητα ICE», δηλαδή τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης (Internal Combustion Engines).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
tesla model 3

Με την παραπάνω φράση ο Elon Musk φαίνεται πως ήθελε να εκφράσει την ακλόνητη πίστη του για περαιτέρω βελτίωση των ήδη εντυπωσιακών εμπορικών επιδόσεων της εταιρείας επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Ο Musk θεωρεί ότι μέσω πρωτοβουλιών (όπως η μείωση τιμών) μπορεί να εδραιώσει τα αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα του στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων, εκτοπίζοντας τις παραδοσιακές δυνάμεις που βασίζονται σε μοτέρ πετρελαίου και βενζίνης.

Πηγή αισιοδοξίας για τον Νοτιοαφρικανό επιχειρηματία αποτελεί η τεράστια εμπορική επιτυχία του Tesla Model Y το οποίο το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι το απόλυτο best-seller της ευρωπαϊκής αγοράς (ανεξαρτήτως τύπου καυσίμου) σημειώνοντας 71.028 ταξινομήσεις, αυξημένες κατά 174% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.

tesla μοντέλα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι δεύτερο σε πωλήσεις ήταν το Dacia Sandero με 61.929 ταξινομήσεις και το Τ-Roc με 57.537.

Στον αντίποδα, το Model 3 που αποτελεί το πιο προσιτό μοντέλο της Tesla δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των τοπ-25 best-sellers μοντέλων, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει την πλήρη επαγρύπνηση του Musk.

Μέσω των αλλεπάλληλων μειώσεων στις τιμές του, που έχουμε δει και στην ελληνική αγορά, ο ισχυρός άνδρας της Tesla θέλει να δώσει μια εμπορική ώθηση στο σεντάν, ώστε αυτό να συνδράμει στον αγώνα για την κυριαρχία των μοντέλων της Tesla έναντι των αυτοκινήτων diesel και βενζίνης.

Tesla μοντέλα

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ