Τα BMW και MINI αποκτούν vegan εσωτερικό

BMW Σειρά 2 Active Tourer

Το BMW Group σχεδιάζει να λανσάρει το 2023 τα πρώτα του οχήματα που θα διαθέτουν πλήρως vegan εσωτερικό.

Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσα από την εξέλιξη καινοτόμων υλικών με ιδιότητες τύπου δέρματος. Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα της χρήσης αυτών των υλικών για επιφάνειες τιμονιών που πρέπει να πληρούν απαιτητικά κριτήρια ως προς την αίσθηση, την πολυτελή εμφάνιση και την αντοχή στη φθορά. Πλήρως vegan εσωτερικά θα διατίθενται για μοντέλα BMW και MINI για πρώτη φορά από το 2023. Με τον τρόπο αυτό, το BMW Group εξυπηρετεί τη ζήτηση για vegan και χωρίς δέρμα εσωτερικό, που θα αυξηθεί περαιτέρω στο άμεσο μέλλον, κυρίως σε ΗΠΑ, Κίνα και Ευρώπη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
bmw mini vegan interior

Η μείωση εκπομπών CO2 σε όλο τον κύκλο ζωής ενός οχήματος είναι ο πρωταρχικός στόχος του BMW Group στο δρόμο για την κλιματική ουδετερότητα, που πρόκειται να επιτευχθεί το αργότερο μέχρι το 2050. Η επιλογή υλικών διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Η αντικατάσταση πρώτων υλών ζωικής προέλευσης συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της βιωσιμότητας στην παραγωγή οχημάτων. Η εισαγωγή ενός νέου υλικού για την επιφάνεια των τιμονιών θα επιφέρει μείωση του ποσοστού των εξαρτημάτων του οχήματος που περιέχουν ίχνη πρώτων υλών ζωικής προέλευσης σε λιγότερο από 1% στα αντίστοιχα οχήματα BMW και MINI.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ