Το BMW Group έφτιαξε νέα πίστα δοκιμών για αυτόνομα οχήματα

BMW i5

Το BMW Group γιόρτασε την έναρξη λειτουργίας του Future Mobility Development Center, του νέου κέντρου δοκιμών του στο Sokolov της Τσεχίας.

Παρουσία του Petr Očko, Αναπληρωτή Υπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου της Τσεχίας, και του Petr Kulhánek, Κυβερνήτη της περιοχής Karlovy Vary, η Ilka Hortsmeier, Μέλος Δ.Σ. του BMW Group υπεύθυνη Ανθρωπίνων Πόρων & Real Estate, και ο Frank Weber, Μέλος Δ.Σ. του BMW Group για την Ανάπτυξη, εγκαινίασαν επίσημα το χώρο δοκιμών για πλήρως αυτοματοποιημένη ανάπτυξη και test drives.

BMW πίστα δοκιμών
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως η πρώτη εγκατάσταση εξέλιξης του είδους στην κεντρική Ευρώπη, το FMDC, στο οποίο έχουν επενδυθεί 300 εκατομμύρια ευρώ, θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο στη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας στον τομέα της κινητικότητας. Η πρώην περιοχή εξόρυξης έχει μετατραπεί σε κόμβο καινοτομίας που απασχολεί περισσότερους από εκατό εξειδικευμένους εργαζόμενους. Το σύνολο των εγκαταστάσεων προσφέρει το καλύτερο περιβάλλον για δοκιμές υψηλής και πλήρως αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης σε πραγματικές συνθήκες, οι οποίες έρχονται να συμπληρώνουν την εικονική προσομοίωση οδηγικών καταστάσεων.

Μέσω αυτού του συνδυασμού εικονικής προσομοίωσης και δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες, το BMW Group ανταποκρίνεται στις υψηλότερες απαιτήσεις ασφαλείας των πελατών του. Το FMDC στο Sokolov συμπληρώνει το υπάρχον δίκτυο εγκαταστάσεων δοκιμών της BMW μετά από εκείνες στο Aschheim που βρίσκονται στο Μόναχο, στο Miramas στη Γαλλία και στο Arjeplog στη Σουηδία.

bmw πίστα δοκιμών
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νέος χώρος δοκιμών όχι μόνο επιτρέπει τη δοκιμή και την περαιτέρω ανάπτυξη τεχνολογικών καινοτομιών, αλλά αποτελεί επίσης παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο τα υψηλότερα πρότυπα περιβαλλοντικής προστασίας και βιωσιμότητας έχουν ενσωματωθεί και εφαρμόζονται με συνέπεια. Καθ' όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού και της δημιουργίας του κέντρου δοκιμών, η BMW συνεργάστηκε στενά με μια εξειδικευμένη ομάδα παρακολούθησης οικολογικών κατασκευών.

bmw πίστα δοκιμών

Εκτός από τη χρήση πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, ο χώρος είναι εξοπλισμένος με ένα καινοτόμο σύστημα διαχείρισης νερού που συλλέγει συστηματικά το νερό της βροχής και το χρησιμοποιεί για το βρέξιμο των επιφανειών στις οποίες πραγματοποιούνται οι δοκιμές. Η προστασία και η προώθηση της τοπικής βιοποικιλότητας ελήφθησαν επίσης υπόψη καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού με συστήματα ελέγχου αμφίβιων να εγκαθίστανται σε όλη την περιοχή για να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των ζώων από το πεδίο δοκιμών. Για την κατασκευή του χώρου χρησιμοποιήθηκαν 2,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα χώματος που προέρχονται από κοντινά ορυχεία. Έτσι, δεν απομονώθηκε πρόσθετη γη, αλλά μια περιοχή που είχε μείνει σε αχρηστία ανακυκλώθηκε για μελλοντική τεχνολογική ανάπτυξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ