Αυτά είναι τα μελλοντικά μοντέλα της BMW

BMW I Dee

Παρά την κρίση που μαστίζει την βιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο, το BMW Group πέτυχε τους στόχους του και ανέβασε σημαντικά τα κέρδη του, αυξάνοντας παράλληλα και τα διαθέσιμα προϊόντα.

Με την προοπτική μιας κερδοφόρας ανάπτυξης σε ένα αρκετά απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον, και σε συνδυασμό με την αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το BMW Group βλέπει ένα ευοίωνο 2023.

BMW Group Annual Conference 2023 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το carandmotor.gr βρέθηκε καλεσμένο να παρακολουθήσει ζωντανά το «BMW Group Annual Conference 2023» και είδε το μέλλον της γερμανικής εταιρείας από πρώτο χέρι. Μάλιστα, τα επόμενα δύο χρόνια είναι πολύ σημαντικά, καθώς θα κυκλοφορήσει η επόμενη γενιά μοντέλων, όπως το Neue Klasse σε δύο χρόνια.

Τα κύρια συστατικά ανάπτυξης της γερμανικής εταιρείας για το 2023 θα είναι τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα (BEV) και τα μοντέλα των high-end premium κατηγοριών, όπως η νέα BMW Σειρά 7, η ανανεωμένη X7 και η τα μοντέλα της Rolls-Royce. Σε αυτές τις κατηγορίες υπολογίζει σε μεγάλη εμπορική ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα αναμένονται να αυξηθούν και οι παραδόσεις νέων αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών.

BMW Group Annual Conference 2023 3

Αναλυτικότερα, τον περασμένο χρόνο το BMW Group υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με πάνω από 215.000 αυτοκίνητα, παραδίδοντας περισσότερα μοντέλα αυτής της τεχνολογίας από τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέτος, τους δύο πρώτους μήνες της χρονιάς, το BMW Group κατάφερε ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα στα ηλεκτρικά, καθώς έχει υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις τους σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

BMW Group Annual Conference 2023 4

Με το φετινό λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 5 και της πλήρως ηλεκτρικής BMW i5, η παραγωγή της θα ξεκινήσει το καλοκαίρι, το BMW Group θα προσφέρει ένα ηλεκτρικό μοντέλο σε όλες τις κατηγορίες. Η γκάμα της γερμανικής εταιρείας θα ολοκληρωθεί φέτος με τη νέα γενιά της X2 που θα έχει ηλεκτρική έκδοση iX2, ενώ μέσα στο 2024 θα κάνει την εμφάνισή της και η πρώτη ηλεκτρική BMW i5 Touring.

Από την άλλη, η MINI και η Rolls-Royce θα παράγουν από το 2030 αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα. Μία πρώτη ματιά στο ηλεκτρικό μέλλον της γκάμας της MINI μας έδωσε το περασμένο καλοκαίρι το Aceman Concept που ανήκει στην κατηγορία των premium compact μοντέλων. Ενημερωτικά, τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα της νέας οικογένειας μοντέλων της MINI θα λανσαριστούν στην αγορά φέτος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
BMW Group Annual Conference 2023 5

Επιπλέον, για φέτος έχει προγραμματιστεί και η παραγωγή της νέας γενιάς του MINI Countryman. Το νέο crossover θα προσφέρεται με τόσο με θερμικούς κινητήρες όσο και με ηλεκτρικούς.

Το σημαντικότερο όμως νέο που αφορά την μελλοντική γκάμα της BMW είναι η Neue Klasse. Βασίζεται σε μία νέα αρχιτεκτονική σχεδιασμένη για ηλεκτρικά μοντέλα και φέρει μία νέα σχεδιαστική γλώσσα. Ταυτόχρονα, θα λανσάρει έναν νέο τύπο πολυπλεξίας των καλωδίων, μία νέα αντίληψη στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταρίας υψηλής απόδοσης και βιωσιμότητας. Όλα αυτά, θα αποτελέσουν την βάση για μία ολόκληρη γκάμα μοντέλων από την γερμανική εταιρεία.

BMW Group Annual Conference 2023 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραγωγή του νέου μοντέλου θα ξεκινήσει το 2025 με ένα 4θυρο σεντάν στην κατηγορία της 3άρας και ένα SUV. Συνολικά όμως, την πρώτη διετία ζωής του μοντέλου θα δούμε να κάνουν την εμφάνισή του τουλάχιστον άλλα τέσσερα μοντέλα που θα βασίζονται στη Neue Klasse.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ