Βιώσιμη Κινητικότητα για όλους από την Toyota

toyota

Η εξασφάλιση βιώσιμης, προσβάσιμης και χωρίς αποκλεισμούς κινητικότητας βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας κινητικότητας της Toyota για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Η Toyota, ως ο παγκόσμιος συνεργάτης κινητικότητας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ/IOC) και της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΔΠΕ/IPC), παρουσίασε την δική της φιλοσοφία κινητικότητας για το ‘Παρίσι 2024’. Η Toyota θα παρέχει βιώσιμες λύσεις κινητικότητας στους αθλητές, τους επισήμους, τους εθελοντές, τους διαπιστευμένους εκπροσώπους των Μέσων ενημέρωσης και τους θεατές εστιάζοντας στη συμπερίληψη, τη βιωσιμότητα και την κινητικότητα για όλους - αξίες που μοιράζονται η Toyota, η ΔΟΕ, η ΔΠΕ και η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων ‘Παρίσι 2024’.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φιλοσοφία ‘Ever Better Mobility for All’ της Toyota βασίζεται στην άποψη ότι η ελευθερία κίνησης είναι θεμελιώδης αρχή για μια κοινωνία που υποστηρίζει τη διαφορετικότητα. Η Toyota βρίσκεται στη διαδικασία μετάβασης σε μια εταιρεία κινητικότητας και εργάζεται για να ελαχιστοποιήσει τα εμπόδια στην ελεύθερη μετακίνηση όλων, ανεξάρτητα από τις σωματικές ικανότητες του κάθε ατόμου. Με τη συμμετοχή πολλών χιλιάδων αθλητών, προσωπικού και εθελοντών, το ‘Παρίσι 2024’ θα καταδείξει τι μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη συνεργασία για μια καλύτερη και πιο συμπεριληπτική κοινωνία.

Σε συνεργασία με τη ΔΟΕ, την ΔΠΕ και την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, η Toyota έχει δεσμευτεί να καταστήσει το ‘Παρίσι 2024’ την πιο καινοτόμο προβολή της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς κινητικότητας μέχρι σήμερα. Αυτό ξεκινάει με τη διασφάλιση ότι οι αθλητές και οι οικογένειές τους, το προσωπικό, οι εθελοντές και οι θεατές θα μπορούν να μετακινούνται με βιώσιμο και ασφαλή τρόπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξασφαλίζοντας ‘Κινητικότητα για Όλους’

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, η Toyota θα παρέχει λύσεις για την εύκολη μετακίνηση όλων. Για τον σκοπό αυτό, θα προσφέρει προϊόντα ατομικής και ομαδικής κινητικότητας που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τις μετακινήσεις όλων.

Στο ‘Παρίσι 2024’, η Toyota θα διαθέσει περίπου 250 προσωπικά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία – καθιστά τρίτροχα C+walkS και όρθια τρίτροχα C+walkT. Και τα δύο έχουν μέγιστη ταχύτητα 6 km/h και είναι εξοπλισμένα με συστήματα ανίχνευσης εμπρόσθιων εμποδίων για την ασφάλεια των οδηγών και των γύρω τους. Η καθιστή έκδοση θα είναι διαθέσιμη για αθλητές, διοργανωτές και εθελοντές, ενώ η όρθια έκδοση θα διανεμηθεί στο προσωπικό και τους εθελοντές ώστε να διευκολύνει τις μετακινήσεις τους στους χώρους της διοργάνωσης ‘Παρίσι 2024’.

Για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, η Toyota θα παρέχει επίσης ηλεκτρικά μηχανήματα έλξης αμαξιδίων. Πενήντα εξ αυτών θα είναι διαθέσιμά καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων ‘Παρίσι 2024’ στο χωριό των αθλητών. Επιπλέον 150 θα διατεθούν για την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων παρέχοντας σε αθλητές σε αναπηρικά αμαξίδια εύκολη πρόσβαση για να συμμετάσχουν σε αυτό το μοναδικό γεγονός.

Θέλοντας να εξασφαλίσει μία δίκαιη και εύκολη πρόσβαση σε αυτές τις προσωπικές λύσεις μικρο-κινητικότητας στο Παραολυμπιακό Χωριό, η Toyota θα τις προσφέρει ως μία υπηρεσία κοινόχρηστης κινητικότητας μέσω της εφαρμογής κινητού KINTO Share. Η κοινοχρησία αυτών των προϊόντων θα μεγιστοποιήσει τη χρήση τους από τους αθλητές των Παραολυμπιακών αγώνων και το προσωπικό, καθώς και θα διατηρήσει τις διαδικασίες πιο αποδοτικές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από τις προσωπικές λύσεις μικρο-κινητικότητας, η Toyota θα παρατάξει περίπου 250 αμιγώς ηλεκτρικά Accessible People Movers (APM) με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Βασισμένο στην επιτυχία του στους Αγώνες του Τόκιο 2020, το νέο APM έχει επανασχεδιαστεί και κατασκευαστεί στην Ευρώπη με γνώμονα τη συμπερίληψη.

Τα APM της Toyota έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν όλους τους αθλητές, καθώς και τους διοργανωτές, τους εθελοντές και τους θεατές με σωματικές αναπηρίες, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων. Αυτά θα αναλάβουν χρέη υπηρεσιών μεταφοράς στο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Χωριό και στους τόπους διεξαγωγής των αγώνων - ορισμένα θα μεταφέρουν παράλληλα μικρά εμπορεύματα κατά τη διάρκεια των Αγώνων και κάποια άλλα θα οριστούν ως οχήματα έκτακτης ανάγκης. Τα APM θα λειτουργούν κυρίως εντός των ζωνών ασφαλείας του Παρισιού 2024, υλοποιώντας το όραμα της Toyota "Κινητικότητα για όλους".

Η Toyota θα διαθέσει επίσης 150 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα Toyota Proace Verso με μπαταρία που είναι προσβάσιμα σε αναπηρικό αμαξίδιο για να υποστηρίξει την κινητικότητα των μελών της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής οικογένειας. Μετά το ‘Παρίσι 2024’, όλα τα οχήματα θα παραμείνουν στην περιοχή του Παρισιού, όπου θα προσφέρουν ειδικές υπηρεσίες προσωπικής μετακίνησης σε άτομα σε αναπηρικά αμαξίδια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά, η Toyota σχεδιάζει να προσφέρει 700 προϊόντα ατομικής κινητικότητας τελευταίου μιλίου (last-mile), όπως C+walkS, C+walkT, ηλεκτρικά μηχανήματα έλξης αμαξιδίων, 250 APM, καθώς και 150 Toyota Proace προσβάσιμα σε αναπηρικό αμαξίδιο, μεταξύ άλλων. Με αυτόν τον τρόπο, η Toyota θα διασφαλίσει ότι οι αθλητές, οι εθελοντές και οι διοργανωτές θα έχουν πρόσβαση στον πιο συμπεριληπτικό και βιώσιμο στόλο κινητικότητας που υπήρξε ποτέ σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ