
Διενεργήθηκαν 4.270 έλεγχοι σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής όπως οι Λεωφόροι Αθηνών-Σουνίου, ΝΑΤΟ και Συγγρού.
Με μια κλήση στο χέρι αποχωρούσαν οι 3 στους 10 οδηγούς που έλεγξαν οι τροχονόμοι σε κεντρικούς οδικούς άξονες στην Αθήνα οι οποίες ήταν εστιασμένες στην υπεβολική ταχύτητα, στη χρήση κράνους και ζώνης και βέβαια στη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Πιο συγκεκριμένα και στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την πρόληψη της οδήγησης καθ’ υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας, πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 14 Ιουνίου 2025 ειδική εξόρμηση σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο του Νομού Αττικής, στην οποία συμμετείχαν Αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.
BUY NOW

Πιο συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν 4.270 έλεγχοι σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής (Λ. Αθηνών-Σουνίου, Λ. ΝΑΤΟ, Λ. Συγγρού) και βεβαιώθηκαν 1.222 παραβάσεις, όπως ενδεικτικά, για υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, χρήση κινητού τηλεφώνου.
Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και θα διενεργούνται σε περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ