Αυτός είναι ο ελληνικός «δρόμος του θανάτου» (video)

Patiopoulo_Perdikaki road 1

Γεμάτος λακκούβες, χωρίς μπαριέρες ασφαλείας και με μεγάλη ολισθηρότητα, ο δασικός χωματόδρομος που συνδέει το Πατιόπουλο με το Περδικάκι στην Αιτωλοακαρνανία έχει χαρακτηριστεί ως ο ελληνικός «δρόμος του θανάτου».

Η χώρας μας διαθέτει πλούσιο ορεινό οδικό δίκτυο, με πληθώρα χωματόδρομων να αποτελεί το δευτερεύον δίκτυο ένωσης μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων. Μία τέτοια περίπτωση είναι ο δρόμος που ενώνει το Πατιόπουλο με το Περδικάκι στην επαρχία Βάλτου της Αιτωλοακαρνανίας.

Τον συγκεκριμένο δρόμο τον χρησιμοποιούν οι ντόπιοι, αγρότες και βοσκοί, και ελάχιστοι θιασώτες της περιπέτειας και της φυσικής ομορφιάς που χαρίζει το μαγευτικό και άγριο τοπίο.

Patiopoulo_Perdikaki road 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συγκεκριμένος δρόμος συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο επικίνδυνων της Ευρώπης, βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων και έχει απόσταση 12 χιλιομέτρων. Ο στενός χωματόδρομος έχει μπόλικη φυτευτή πέτρα και λακκούβες, ενώ ο οδηγός φλερτάρει διαρκώς με τον απότομο γκρεμό.

Επιπλέον, σε περίπτωση που συναντηθείτε με αντίθετα διερχόμενο αυτόκινητο, ο ελιγμός είναι σχεδόν αδύνατος και η οπισθοπορεία αρκετά ριψοκίνδυνη. Η επικινδυνότητα του δρόμου αυξάνεται κατά τους χειμερινούς μήνες, μιας και οι κατολισθήσεις που ταλαιπωρούν ούτως ή άλλως τον στενό χωματόδρομο, ενισχύονται και από την βροχή ή το χιόνι.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ