Αυτόνομα ταξί προκάλεσαν χάος στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο

Cruise Autonomoys Taxis San Fransisco

Αυτό δεν πήγε και τόσο καλά. Στις πρώτες ημέρες της λειτουργίας των αυτόνομων ταξί της εταιρείας Cruise, στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, τα αυτοκίνητα άρχισαν να ακινητοποιούνται χωρίς λόγο - προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Ένα θετικό της υπόθεσης είναι ότι δεν προκλήθηκαν ατυχήματα, και ένα άλλο ότι η λειτουργία των αυτόνομων ταξί στην πόλη της Καλιφόρνιας ξεκίνησε, σε πρώτη φάση, μόνο στις νυχτερινές ώρες - από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί. Οπότε, μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα γινόταν αν κυκλοφορούσαν και την ημέρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από την επίσημη πρεμιέρα τους στους δρόμους, η εταιρεία που τα εξέλιξε -η αμερικανική Cruise, θυγατρική της General Motors- πέρασε μήνες δοκιμών των συστημάτων των αυτόνομων ταξί της. Δεν ήταν αρκετοί.

Την προηγούμενη εβδομάδα κάποια από αυτά σταμάτησαν ανεξήγητα στο μέσον της κυκλοφορίας, πολλά με επιβάτες στα πίσω καθίσματα, προκαλώντας δυσθυμία τόσο στους επιβάτες τους όσο και στους άλλους οδηγούς. Χρειάστηκε να φτάσουν στα σημεία που βρισκόταν τα αυτοκίνητα ειδικοί τεχνικοί της Cruise, για να τα ενεργοποιήσουν εκ νέου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρόβλημα προκλήθηκε από έναν ιό ο οποίος έκτοτε αντιμετωπίστηκε. Δεν δόθηκαν άλλες πληροφορίες. «Παρότι το ζήτημα επιλύθηκε, χωρίς καμία επίπτωση στους επιβάτες, απολογούμαστε για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Cruise.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη του Σαν Φρανσίσκο -στην καλιφορνέζικη Silicon Valley- ήταν η πρώτη που παρείχε άδειες κυκλοφορίας στα αυτόνομα ταξί, μεταξύ δεκάδων πόλεων που ενδιαφέρονται να κάνουν το ίδιο. Και, φυσικά, από το «παιχνίδι» αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει η Tesla, και άλλες νεοφυείς εταιρείες.

Πέραν των συγκεκριμένων προβλημάτων, δεν έχουν καταγραφεί άλλες δυσλειτουργίες των αυτόνομων ταξί της Cruise. Η οποία, σε ρεαλιστικές συνθήκες τώρα, συνεχίζει τη συγκέντρωση δεδομένων για την βελτιστοποίηση της τεχνολογίας της αυτόνομης οδήγησης.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ