Ο γιος του Ρενιέ Γ’ και επικεφαλής του Οίκου των Γκριμάλντι, είναι ένας από τους πιο πλούσιους μονάρχες στον κόσμο.
Συγκεκριμένα, η περιουσία του Πρίγκιπα Αλβέρτου, μονάρχη του Πριγκιπάτου του Μονακό, ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Όμως παρά αυτή και παρά το γεγονός πως το στολίδι της Κυανής Ακτής αποτελεί έναν τόπο όπου η… υπερβολή είναι κομμάτι της καθημερινότητας, εκείνος προσπαθεί να περνά σχεδόν απαρατήρητος.
Θα μπορούσε να κινείται με όποιο αυτοκίνητο ήθελε και η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι θα περίμεναν να τον βλέπουν μέσα σε μία Rolls-Royce ή μία Bentley. Κι όμως ο 68χρονος δεν υιοθετεί αυτή την τάση υπερβολής – τουλάχιστον όχι στις μετακινήσεις του, διότι η συλλογή του καθρεφτίζει το πάθος του για την αυτοκίνηση και περιλαμβάνει πραγματικά στολίδια.
BUY NOW
Ωστόσο, το πιο πρόσφατο όχημα με το οποίο εθεάθη να κινείται στους δρόμους που την περασμένη εβδομάδα φιλοξενούσαν το επικό Grand Prix της Formula 1, ήταν ένα… ταπεινό, Toyota Prius!
Μάλιστα η σχέση του με αυτό, δεν είναι εφήμερη. Το 2012 είχε λάβει από την ιαπωνική εταιρεία για μερικούς μήνες, το πρώτο Prius Plug-in Hybrid που είχε βγει από τη μονάδα παραγωγής στη Νότια Γαλλία, το οποίο στη συνέχεια αγόρασε. Άλλωστε η συλλογή του έχει αρκετά μοντέλα «πράσινων τεχνολογιών», των οποίων είναι υπέρμαχος. Τώρα λοιπόν, ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε με την τελευταία γενιά του Prius και στην πραγματικότητα, για όσους τον γνωρίζουν, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη.