Το αυτοκίνητο των 8.000 ευρώ έρχεται στην Ευρώπη

BYD Seagull 1.

Το Seagull της BYD είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα ηλεκτρικά μοντέλα της χρονιάς και ο λόγος που συμβαίνει αυτό δεν είναι μόνο η τιμή του.

Η BYD ετοιμάζεται για το λανσάρισμα του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης Seagull που πέρα από προσιτή τιμή των περίπου 8.000 ευρώ, σύμφωνα και με την συναλλαγματική ισοτιμία, θα προσφέρει αυτονομία 300 χλμ. και πλούσιο εξοπλισμό από την βασική του κιόλας έκδοση.

BYD Seagull 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εμπορική πορεία του νέου BYD Seagull θα ξεκινήσει τον Απρίλιο στην Κίνα και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν διάφορες αγορές του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων και της Ευρώπης.

Αυτές τις μέρες, το Seagull εντοπίστηκε να κυκλοφορεί γύρω από το εργοστάσιο της εταιρείας σε ένα ανοιχτό ροζ χρώμα, απόχρωση που σύμφωνα με τους Κινέζους αρέσει στο γυναικείο φύλο, αλλά δύσκολα θα την δούμε στην Ευρώπη.

BYD Seagull 3

Οι διαστάσεις του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης της BYD είναι 3,78 μέτρα μήκος, 1,71 μέτρα πλάτος και 1,54 ύψος. Αυτό μεταφράζεται σε πιο σωστές αναλογίες σε σχέση με τον, μικρό είναι η αλήθεια, ανταγωνισμό, και κατά συνέπεια καλύτερους χώρους.

Σύμφωνα με τις διαρροές στον Τύπο της Κίνας, το νέο BYD Seagull θα έχει τιμή εκκίνησης λίγο πάνω από τα 8.000 ευρώ (8.200 ευρώ). Εννοείται ότι στην Ευρώπη θα έχει ελαφρώς υψηλότερη τιμή, μιας και πρέπει να ληφθούν υπόψη τα μεταφορικά έξοδα και οι φόροι εισαγωγής κάθε χώρας. Αυτό σημαίνει ότι είναι στο χέρι της BYD να το λανσάρει ως το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της Ευρώπης, μιας και το κόστος παραγωγής του είναι χαμηλότερο του ανταγωνισμού λόγω και της μπαταρίας ιόντων νατρίου που θα διαθέτει η βασική έκδοση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
BYD Seagull 4

Ειδικότερα, το BYD Seagull αναμένεται να είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα έχει τέτοιου είδους μπαταρία, αλλά για την βασική έκδοση. Με άλλα λόγια, το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του νέου Seagull αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 75 ίππων και μία μπαταρία ιόντων νατρίου για αυτονομία 300 χλμ. Θα υπάρχει και έκδοση με διαφορετικής τεχνολογίας μπαταρία, τύπου LFP, που θα προσφέρει αυτονομία 400 χλμ.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε πότε θα λανσαριστεί το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της BYD. Υπενθυμίζουμε ότι η BYD εκπροσωπείται ήδη και στην Ελλάδα, συνεπώς δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε το Seagull και στη χώρα μας - αν το επιτρέψει, φυσικά, η γραμμή παραγωγής της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ