Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο πόλης των 5.000 ευρώ

Sehol EX10 EV 1

Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης διαθέτει μαζεμένες διαστάσεις και προσφέρει αυτονομία 250 χλμ.

Το νέο Sehol E10X είναι ένα καινούριο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης από την Κίνα με μπαταρία ιόντων νατρίου και τιμή γύρω από τα 5.000 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος τύπος μπαταρίας δεν είναι καινούργιος, μιας και κυκλοφορεί στην αγορά περισσότερα από πέντε χρόνια και χαρακτηρίζεται από την μεγάλη σταθερότητα στην απόδοσή του, καθώς και από την ισχύ φόρτισης του.

Sehol E10X 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι οι κατασκευαστές δουλεύουν πυρετωδώς για να λανσάρουν τον ιδανικό τύπο μπαταρίας που θα φέρει την επανάσταση στις ηλεκτρικές μετακινήσεις σε όλους τους τομείς. Η μπαταρία του νέου E10X EV μπορεί να δεχθεί ταχυφόρτιση, ανεβάζοντας την στάθμη της μπαταρίας από το 30% στο 80% σε 42 λεπτά. Σε περίπτωση που «κουμπωθεί» σε οικιακή πρίζα, μία πλήρης φόρτισης της μπαταρίας θα διαρκέσει 9 ώρες.

Sehol E10X 3

Η Sehol ιδρύθηκε το 2020 και ανήκει στην JAC. Αρχικά, το όνομα της φίρμας ήταν SOL και αποτελούσε ιδιοκτησία της κοινοπραξίας μεταξύ της JAC και της Volkswagen. Αργότερα, η Volkswagen πήρε στα χέρια της το πλειοψηφικό πακέτο της κοινοπραξίας, ενώ η JAC ανέλαβε πλήρως την SOL και την μετονόμασε σε Sehol. Κυρία εμπορική της δραστηριότητα είναι η πώληση οχημάτων με θερμικούς και ηλεκτρικούς κινητήρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Sehol E10X 4

Το Sehol E10X EV ανήκει στην κατηγορία των μίνι αυτοκινήτων πόλης με μήκος 3.65 μέτρα, πλάτος 1,67 μέτρα και ύψος 1,54 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο του φτάνει τα 2,4 μέτρα (2,39 μέτρα) και το βάρος του τα 1.080 κιλά. Το ηλεκτρομοτέρ βρίσκεται στον εμπρός άξονα και αποδίδει 49 ίππους και 110 Nm ροπή, και η ανάρτησή του αποτελείται από γόνατα McPherson εμπρός και ημιάκαμπτο πίσω άξονα.

Sehol E10X 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί την βασική του μοντέλου και σε σχέση με την έκδοση των 300 χλμ. αυτονομίας με το πακέτο μπαταριών των 30,2 kWh, προσφέρει αυτονομία 251 χλμ. από μία μπαταρία 25 kWh. Παρόλα αυτά, τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου είναι ίδια.

Στο εσωτερικό του E10X EV ξεχωρίζουν οι δύο οθόνες, με τη μία να εκτελεί χρέη πίνακα οργάνων και την άλλη να αποτελεί το σύστημα πολυμέσων. Ακόμα, συναντάμε πολυλειτουργικό τιμόνι, σπορ καθίσματα εμπρός, κλιματισμό και όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ