Το αυτοκίνητο της Google στην Ελλάδα -Πού βρίσκεται

αυτοκίνητο της Google

Σε δρόμο της χώρας μας απαθανατίστηκε το αυτοκίνητο της Google, στο οποίο έχει ανατεθεί η επικαιροποίηση των Google Maps ώστε οι χρήστες να βρίσκουν ευκολότερα τον δρόμο τους.

Στην Ελλάδα βρίσκονται από τις 7 Μαρτίου 2023 τα ειδικά αυτοκίνητα της Google τα οποία προβαίνουν σε τρισδιάστατη χαρτογράφηση πολλών περιοχών της χώρας μας, προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα Google Maps, συμπεριλαμβανομένου του Street View.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Αυγούστου το carandmotor.gr εντόπισε ένα από τα αυτοκίνητα της Google στην Εγνατία Οδό, λίγο μετά τη Βέροια, προς Κοζάνη. Όπως μπορείτε και στις φωτογραφίες, το όχημα φέρει ειδικό εξοπλισμό, αλλά και την ειδική σήμανση «Google Street View».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτοκ

Τα οχήματα της Google θα μείνουν στη χώρα μας μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2023 χαρτογραφώντας τις περιοχές της Αττικής, της Βόρειας Κρήτης, της Κεντρικής Ελλάδας, της Ηπείρου, της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, του Ιονίου, της Πελοποννήσου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του Street View της Google οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται πόλεις, αρχαία μνημεία, ιερούς τόπους κ.ο.κ., με την απεικόνισή τους να γίνεται με φωτογραφίες 360 μοιρών.

Με τον καιρό η πολεδομία μέσα και γύρω από τις πόλεις αλλάζει και εξελίσσεται και συνεπώς η απεικόνισή της πρέπει να ανανεώνεται τακτικά. Για το τελευταίο φροντίζουν τα αυτοκίνητα της Google που συλλέγουν νέες φωτογραφίες.

Live Street View
Live Street View της Λεωφ. Κηφισίας, Μαρούσι
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι προτού αναρτηθεί η χαρτογραφημένη περιοχή στα Google Maps, οι εικόνες υφίστανται επεξεργασία με ειδική τεχνολογία η οποία θολώνει τις πινακίδες των οχημάτων και τα πρόσωπα των ανθρώπων ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμα και να διατηρείται η ιδιωτικότητά τους.

Παράλληλα, ο κολοσσός στις υπηρεσίες διαδικτύου παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να θολώσουν οι ίδιοι εικόνες οχημάτων, οικιών, προσώπων κ.ο.κ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ