Το αυτοκίνητο που δεν θέλει να αγοράσει κανείς -Ποιο σκοτεινό παρελθόν κρύβει;

bmw 2pac

Παρόλο που ανήκει στον «Βασιλιά της Ραπ», αυτή η BMW δεν μπορεί να βρει έναν νέο αγοραστή που θα της προσφέρει μια ζεστή στέγη.

Ανεξάρτητα από το είδος της μουσικής που ακούει κανείς, δύσκολα θα του διαφεύγει το όνομα Tupac Shakur -κατά κόσμον Λεσέιν Πάρις Κρουκς. Πρόκειται για τον «Βασιλιά της Ραπ», έναν «γκάνγκστερ» ποιητή των δρόμων από την Αμερική, ο οποίος έζησε μόλις 25 χρόνια, αλλά κατάφερε να γίνει… αφίσα στα δωμάτια εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

bmw 2pac
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νήμα της ζωής του 2Pac κόπηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1996, όταν και υπέκυψε στα τραύματα από τις 4 σφαίρες που δέχθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου ενώ βρισκόταν στο κάθισμα του συνοδηγού μιας καινούργιας μαύρης BMW 750iL. Περίπου 27 χρόνια μετά την δολοφονία του, το έγκλημα παρμένει ανεξιχνίαστο.

BMW 2Pac

Όσον αφορά την… BMW, οι περισσότεροι θα περίμεναν ότι, μόνο και μόνο που είχε φιλοξενήσει στην καμπίνα της τον θρύλο της ραπ, θα έκανε πάταγο σε οποιαδήποτε δημοπρασιά αυτοκινήτων. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι διαφορετική: Παρόλο που έχει βγει αρκετές φορές στο σφυρί, ουδείς θέλει να την εντάξει στο γκαράζ του.

Ειδικότερα, τα τελευταια χρόνια έχει εμφανιστεί πολλάκις στους «κατολόγους» του οίκου δημοπρασιών “Celebrity Cars Las Vegas” ο οποίος πάντα φροντίζει να υπενθυμίζει το λαμπρό παρελθόν της BMW. Οι φιλότιμες, ωστόσο, προσπάθειες της Celebrity Cars να πουλήσει το όχημα δεν τελεσφορούν, μιας και ουδείς δείχνει πρόθυμος να βγάλει από την «τσέπη» του ένα ποσό της τάξεως των 1,75 εκατ. δολαρίων, ήτοι 1,608 εκατ. ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
BMW 2Pac

Το συγκεκριμένο ποσό σίγουρα προβάλλει υψηλό για τους «κοινούς θνητούς», όχι όμως και για πολλούς έχοντες και κατέχοντες, οι οποίοι -όπως έχει δείξει η ιστορία- έχουν διαθέσει τεράστια ποσά για την απόκτηση αντικειμένων με μικρότερη… ιστορική αξία.

Το πρόβλημα, ωστόσο, με την BMW του 2Pac είναι ότι η ιστορική της αξία έχει εξανεμισθεί πλήρως, μιας και μετά τους πυροβολισμούς που έλαβε υποβλήθηκε σε εκτενείς επεμβάσεις που την έκαναν να μοιάζει με καινούργια. Παράλληλα, συνέχισε να κυκλοφορεί, διανύοντας συνολικά 195.000 χλμ. γεγονός που συνέδραμε στο να καταστεί η BMW ένα αυτοκίνητο όπως όλα τα άλλα.

BMW 2Pac
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η μαύρη BMW Σειρά 7 του 2Pac κινείται από έναν 12κύλινδρο βενζινοκινητήρα 5,4 λίτρων, πλαισιωμένος από 5τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ