Τα αυτοκίνητα που γλίτωσαν από τον πύρινο εφιάλτη -Ποια μοντέλα βγήκαν αλώβητα από το φλεγόμενο πλοίο

fotia se ploio

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που έγιναν στάχτη, υπάρχουν και κάποια διασωθέντα τα οποία απομακρύνονται από το πλοίο προκειμένου να εξεταστεί η κατάστασή τους.

Σε λιμάνι της Ολλανδίας ρυμουλκήθηκε τελικά το φορτηγό πλοίο Fremantle Highway που ήταν επί μία εβδομάδα τυλιγμένο στις φλόγες, στη Βόρεια Θάλασσα έχοντας στα αμπάρια του σχεδόν 4.000 αυτοκίνητα των ομίλων BMW, Mercedes και VW.

Αναλυτικότερα, το ταλαιπωρημένο από τις φλόγες κουφάρι του σχεδόν 200 μ. πλοίου ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι Eemshaven της Ολλανδίας, με τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να καρποφορούν, αποτρέποντας την ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή που θα προκαλούνταν εφόσον το Fremantle Highway βυθιζόταν ή διέρρεαν τα καύσιμά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
φωτιά σε πλοίο Fremantle Highway

Μετά τη ρυμούλκηση του πλοίου σειρά έχει πάρει η εκφόρτωση των οχημάτων που κατάφεραν να γλιτώσουν από τον πύρηνο εφιάλτη, με τα ολλανδικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι τα διασωθέντα οχήματα ανέρχονται περίπου σε 1.000 και πρόκειται για όσα βρίσκονταν στα τέσσερα κάτω καταστρώματα.

Τα αυτοκίνητα που βγήκαν αλώβητα από τον πύρηνη κόλαση πλένονται για περιβαλλοντικούς λόγους και στη συνέχεια σταθμεύουν σε μια προστατευόμενη ζώνη στο λιμάνι Eemshaven. Η όλη διαδικασία γίνεται παρουσία δεκάδων πολιτών οι οποίοι έχουν κατακλύσει το λιμάνι προκειμένου να παρακολουθήσουν την όλη διαδικασία.

φωτιά σε πλοίο Fremantle Highway
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν τα αυτοκίνητα εξέρχονται από το πλοίο, ο ιδιοκτήτης του φορτίου και οι ελεγκτές τα εξετάζουν εξονυχιστικά έτσι ώστε να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση αυτά βρίσκονται και να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι.

φωτιά σε πλοίο Fremantle Highway

Όπως φαίνεται και από τις πρώτες φωτογραφίες από το λιμάνι Eemshaven, σώα και αβλαβή είναι -μεταξύ άλλων- μία Mecedes GLC Coupe, μία BMW iX1 και μία BMW i4 -αμφότερα τα δύο μοντέλα είναι ηλεκτρικά.

Υπενθυμίζεται ότι το Fremantle Highway είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το λιμάνι Bremerhaven της Γερμανίας με τελικό προορισμό την Αίγυπτο, ενώ εξέπεμψε για πρώτη φορά σήμα κινδύνου στις 25 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ