Αυτό είναι το νέο supercar των Ρουμάνων

LP:One Motor Asera GT supercar από τη Ρουμανία

Παρουσία και στους αγώνες ευελπιστεί να έχει η ρουμάνικη LP:One Motor που επιθυμεί να κατασκευάσει και αγωνιστική εκδοχή του Asera για την κλάση αγώνων GT4.

Θέμα εθνικής υπερηφάνειας φαίνεται να έχει γίνει πλέον στην Ευρώπη η κατασκευή supercar από χώρες που μέχρι πρότινος δεν είχαν καμία σχετική παράδοση ή προϊστορία. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της ρουμάνικης LP:One Motor που ιδρύθηκε από τον φιλόδοξο 21χρονο Andrei Ungureanu.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και η LP:One Motor, από όσο γνωρίζουμε, δεν έχει παράξει ακόμη έστω και ένα αντίτυπο του Asera, σχεδιάζει να μπει και στους αγώνες βάζοντας στην παραγωγή την αγωνιστική έκδοση του μοντέλου της, για την κατηγορία αγώνων αντοχής και πρωταθλημάτων τουρισμού GT4. Μάλιστα στους αγώνες η LP:One Motor αναμένεται να κάνει και το ντεμπούτο της ως κατασκευαστής, με τα μοντέλα δρόμου να έρχονται σε δεύτερο χρόνο.

Όπως και το μοντέλο που προορίζεται για το δρόμο και έχει κάνει την εμφάνιση του ως πρωτότυπο, το αγωνιστικό Asera GT4 χρησιμοποιεί έναν V6 κινητήρα με δύο τούρμπο, τον οποίο οι Ρουμάνοι θα προμηθεύονται από την Audi Sport. Η απόδοση του θερμικού κινητήρα φτάνει στους 550 ίππους και 720 Nm, νούμερα που αναμένεται να προσφέρουν πολύ καλές επιδόσεις τόσο στην έκδοση παραγωγής του Asera, η οποία ζυγίζει μόλις 1.050 κιλά, όσο φυσικά και στο αγωνιστικό μοντέλο. Το κιβώτιο είναι το 7τάχυτο αυτόματο S-tronic της γερμανικής εταιρείας. Αναφορικά με το πλαίσιο αυτό είναι ατσάλινο σωληνωτό χωροδικτύωμα, ενώ το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχοντας δεχτεί ήδη πέντε παραγγελίες από εγχώριες ομάδες για το Asera GT4, οι Ρουμάνοι σκοπεύουν να κατασκευάζουν 12 συνολικά αγωνιστικά το πρώτο έτος παραγωγής, εκ των οποίων θα διαθέσουν τα 10 για πώληση. Το δεύτερο έτος η παραγωγή θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τη ζήτηση που θα υπάρχει, ενώ τότε θα κάνει την εμφάνιση της και η έκδοση δρόμου με 30 περίπου αυτοκίνητα να κατασκευάζονται. Έπειτα η ετήσια παραγωγή θα περιοριστεί, ανάλογα φυσικά και με τη ζήτηση, στα 100 αυτοκίνητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την έκδοση δρόμου του LP:One Motorc Asera η τιμή του εκτιμάται ότι θα βρίσκεται στα 180.000 ευρώ. «Δεν θέλουμε να είμαστε μία ακόμη μάρκα στην κατηγορία GT4, ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε αγώνες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα… Η έκδοση GT4 θα είναι και το μοντέλο που θα μας λανσάρει στον κόσμο των τεσσάρων τροχών, ενώ αργότερα θα εστιάσουμε και στην παραγωγή μοντέλων για το δρόμο», δήλωσε σχετικά ο Ungureanu.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ