Η κινεζική μάρκα αποκάλυψε ένα plug-in hybrid μεγάλο SUV που είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία σε κάποιες ευρωπαϊκές αγορές.
Το όνομα του νέου μοντέλου της MG, είναι S9, είναι επταθέσιο και τουλάχιστον στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, έρχεται σε τιμή που θα είναι σημαντικά χαμηλότερη του Skoda Kodiaq και του Peugeot 5008 που θα είναι ο μεγάλοι του αντίπαλοι. Κι αυτό, έχοντας plug-in hybrid σύστημα!
Το MGS9 χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα κίνησης που προσφέρεται και στο νέο MG HS, που αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρου, έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία 24,7 kWh που προσφέρει έως 101 χιλιόμετρα καθαρά ηλεκτρικής αυτονομίας.
BUY NOW
Ο κατασκευαστής τονίζει στην παρουσίαση του νέου μοντέλου πως προσφέρει «…πραγματικές θέσεις για επτά επιβάτες και όχι απλώς διάταξη 5+2». Με μήκος 4,98 μέτρα, το MGS9 είναι πάνω από 200 mm μακρύτερο από το Kodiaq. Το μεταξόνιό του φτάνει τα 2,92 μέτρα, περίπου 120 mm μεγαλύτερο από αυτό του ανταγωνιστή του.
Ο χώρος αποσκευών είναι 322 λίτρα με όλες τις επτά θέσεις σε χρήση — περισσότερος από αυτόν που προσφέρει ένα Opel Corsa. Όταν αναδιπλωθούν οι δύο πίσω σειρές καθισμάτων, η χωρητικότητα ξεπερνά τα 1.000 λίτρα.
Στο εσωτερικό, το ταμπλό είναι σχεδόν ίδιο με εκείνο του νέου HS. Διαθέτει κεντρική οθόνη αφής 12,3 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών σε ενιαίο πάνελ. Ωστόσο, το νέο μοντέλο διαθέτει μια μεγάλη σειρά από φυσικά κουμπιά συντομεύσεων κάτω από την οθόνη και δεν χρησιμοποιεί γυαλιστερά πλαστικά piano-black.
Η MG δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις τελικές προδιαγραφές, αλλά αναφέρει ότι όλες οι εκδόσεις θα διαθέτουν τις δύο μεγάλες οθόνες, πανοραμική ηλιοροφή, τριζωνικό κλιματισμό και πέντε θύρες φόρτισης ώστε οι επιβάτες να μην διαφωνούν για το ποιος θα φορτίσει το κινητό του. Η αναβάθμιση στην πλουσιότερη έκδοση Premium, θα προσθέτει ηχοσύστημα Bose, ηλεκτρική πίσω πόρτα που ανοίγει χωρίς χρήση χεριών, καθώς και θερμαινόμενα, αεριζόμενα και με λειτουργία μασάζ μπροστινά καθίσματα.