Επίσημο: Αυτό είναι το νέο MINI Aceman με άρωμα… ελληνικό

MINI Aceman

Η ΜΙΝΙ αποκάλυψε πριν λίγο το νέο Aceman, το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό της SUV, η επίσημη φωτογράφιση του οποίου έγινε στη Χαλκιδική.

Το νέο MINI Aceman συνδυάζει compact εξωτερικές διαστάσεις με τον μέγιστο δυνατό χώρο για τους επιβάτες και αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Το αποτέλεσμα είναι μια σύγχρονη ερμηνεία του βασικού οράματος του εφευρέτη του κλασικού Mini, Sir Alec Issigonis: Μέγιστη αξιοποίηση του χώρου με ελάχιστο αποτύπωμα σε συνδυασμό με μια σύγχρονη φιλοσοφία όσον αφορά το σύστημα κίνησης.

Εξωτερικά, το MINI Aceman αποπνέει σπορ ευελιξία και αυτοπεποίθηση. Η αρχιτεκτονική του νέου crossover βασίζεται στη φιλοσοφία ενός αμιγώς ηλεκτρικού συστήματος κίνησης. Με μήκος 4,07 m, πλάτος 1,75 m και ύψος 1,50 m, το MINI Aceman τοποθετείται ανάμεσα στο MINI Cooper και το MINI Countryman.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
MINI Aceman

Με μήκος στα τέσσερα μέτρα, το νέο MINI Aceman διαθέτει πέντε θέσεις και ένα χώρο αποσκευών με χωρητικότητα 300 λίτρων, τιμή που μπορεί να αυξηθεί στα 1.005 λίτρα χάρη στις πολυάριθμες δυνατότητες προσαρμογής του. Με προβλεπόμενη αυτονομία έως και 406 χιλιόμετρα στον κύκλο δοκιμών WLTP, το MINI Aceman είναι άριστα εξοπλισμένο για μετακινήσεις απαλλαγμένες από εκπομπές ρύπων και εκτός των ορίων της πόλης.

Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «Charismatic Simplicity» της MINI εκφράζεται ξεκάθαρα στο εσωτερικό. Με την σχεδίασή του να γίνεται σταθερά πιο απέριττη, το MINI Aceman ακολουθεί το αρχικό όραμα του Alec Issigonis, εφευρέτη του κλασικού Mini. Με το εργονομικό τιμόνι, την κεντρική οθόνη OLED και την αναδιαμορφωμένη μπάρα διακοπτών, που αποτελεί σήμα κατατεθέν του MINI, το cockpit απηχεί τρία βασικά σχεδιαστικά γνωρίσματα του κλασικού Mini. Με αυτό το σύγχρονο στυλ του ολοκαίνουργιου crossover, η MINI μεταφέρει τώρα την ιστορία της μάρκας στο σήμερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
MINI Aceman

Το ευρύχωρο πίσω μέρος του οχήματος προσφέρει χώρο για τρεις επιβάτες. Χάρη στην αναδιπλούμενη σε αναλογία 60:40 πλάτη του πίσω καθίσματος, ο χώρος αποσκευών μπορεί να αυξηθεί από 300 λίτρα σε έως και 1.005 λίτρα ανάλογα με τις ανάγκες.

Το MINI Aceman διατίθεται αποκλειστικά με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, εξασφαλίζοντας μετακινήσεις χωρίς εκπομπές ρύπων. Ο αποδοτικός ηλεκτροκινητήρας εξασφαλίζει τη χαρακτηριστική διασκεδαστική οδήγηση MINI τόσο σε αστικές περιοχές όσο και σε διαδρομές εκτός των ορίων της πόλης. Κατά το λανσάρισμα στην αγορά, το νέο MINI Aceman θα είναι διαθέσιμο ως MINI Aceman E έχοντας μέση κατανάλωση 14,1 kWh./100 χλμ. και αυτονομία έως και 310 χλμ. με τη μπαταρία των 42,5 kWh, αλλά και ως MINI Aceman SE, με κατανάλωση από 13,9 kWh/100 χλμ. και αυτονομία έως και 407 χιλιόμετρα, με τη μπαταρία των 54,2 kWh.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
MINI Aceman

Ο ηλεκτροκινητήρας των 184 hp του MINI Aceman E παράγει ροπή 290 Nm, επιταχύνοντας το αυτοκίνητο από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 7,9 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 160 χλμ./ώρα. Με ισχύ 218 hp, το MINI Aceman SE παράγει ροπή 330 Nm, επιτρέποντας στο όχημα να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 7,1 δευτερόλεπτα, μέχρι την τελική ταχύτητα των 170 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία του MINI Aceman μπορεί να φορτιστεί με εναλλασσόμενο ρεύμα με ισχύ έως 11 kW. Η γρήγορη φόρτιση με συνεχές ρεύμα είναι δυνατή στο MINI Aceman E με ισχύ έως 75 kW και στο Aceman SE με έως και 95 kW. Σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης, η φόρτιση της μπαταρίας από το 10% στο 80% επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 30 λεπτά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
MINI Aceman

Ολοκληρώνοντας, να σημειώσουμε ότι η επίσημη φωτογράφιση, μέρος της οποίας βλέπετε και στο άρθρο μας, του νέου MINI Aceman έγινε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα, στη Villa Dikoarch στη Λαγομάνδρα της Σιθωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ