Αυτό είναι το νέο και μικρότερο SUV της Cadillac

Cadillac Optiq 1

Η νέα Cadillac Optic θα προσφέρεται αποκλειστικά με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και θα αποτελεί το πιο προσιτό μοντέλο της φίρμας στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Η γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων της Cadillac επεκτείνεται και τώρα μας δείχνει το νέο της «βασικό» μοντέλο στη γκάμα. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο ονομάζεται Optiq.

Εμπορικά, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα τοποθετηθεί κάτω από το μεγαλύτερο Lyriq, και σύμφωνα με την ίδια πρόκειται για μοντέλο της κατηγορίας compact crossover (μεγάλο crossover για εμάς), πράγμα που σημαίνει ότι αναμένεται να ανεβάσει την εμπορική της απήχηση. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το μοντέλο, αλλά μέσα στους επόμενους μήνες θα ξέρουμε τα πάντα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα λίγα που γνωρίζουμε και βλέπουμε, η νέα Cadillac Optic φέρει όπως όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα, κλειστή μάσκα στα πρότυπα της νέας εταιρικής ταυτότητας. Τα φώτα είναι κάθετα τύπου LED και το αμάξωμα δίχρωμο με μαύρη πίσω κολόνα και πολλά οριζόντια σχεδιαστικά στοιχεία.

Cadillac Optic 2

Στο πλάι ξεχωρίζουν οι έντονες ανάγλυφες επιφάνειες, οι τονισμένοι θόλοι των τροχών και οι αναδυόμενες χειρολαβές των τεσσάρων θυρών. Οι τροχοί έχουν διάσταση 21 ιντσών και είναι ντυμένοι με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 SUV. Στο εμπρός φτερό συναντάμε την θύρα φόρτισης που φέρει και το σήμα της μάρκας.

Πίσω, παρατηρούμε μια πιο συμβατική προσέγγιση στον σχεδιαστικό τομέα, με «χωρισμένα» φώτα που παραπέμπουν στο μεγαλύτερο Escalade IQ. Η πίσω πόρτα έχει έντονη κλίση και διαθέτει δύο αεροτομές.

Τα έως τώρα στοιχεία προέρχονται από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής της Κίνας και αναφέρουν ότι θα έχει 4,82 μέτρα και μεταξόνιο που φτάνει τα 2,95 μέτρα. Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι αρκετά μεγάλο για compact crossover.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, το Cadillac Optiq αναμένεται να έχει δύο πισωκίνητες εκδόσεις, μια 204 ίππων και μια 245 ίππων. Θα υπάρχει επίσης μια τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτρομοτέρ, η οποία θα πρέπει απόδοση 287 ίππων.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ